Her er Liz Willock sammen med Ellis Hills som får sin største drøm oppfylt. FOTO: GoFundme
Her er Liz Willock sammen med Ellis Hills som får sin største drøm oppfylt. FOTO: GoFundme

Uber-sjåføren Ellis hadde gitt opp drømmen om å se sønnen i OL – så satte Liz seg inn i bilen

Da Liz Willock hørte Uber-sjåføren fortelle hvor stolt han var av sin sønn som skulle delta i OL, klarte hun ikke la være å hjelpe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ellis Hills fra Pennsylvania har hatt en drøm som lenge virket uoppnåelig. Nemlig å se sin sønn konkurrere i kulestøt under OL i Rio.

Her kvalifiserer Ellis' sønn, Darrell Hill, seg til OL 1. juli i år. FOTO: Patrick Smith/Getty Images/AFP 
Her kvalifiserer Ellis' sønn, Darrell Hill, seg til OL 1. juli i år. FOTO: Patrick Smith/Getty Images/AFP  Foto: Patrick Smith

Den tidligere bussjåføren kjører nå Uber-bil i Philadelphia, og under en times kjøretur kom han i prat med passasjeren sin, Liz Willock.

Da de begynte å snakke om OL, kunne Ellis stolt fortelle at sønnen hans, Darrell, er på USAs friidrettslag, og skal konkurrere i kulestøt.

Selv hadde ikke Ellis nubbesjans å reise til Rio for å se sønnens absolutte høydepunkt i idrettskarrieren.

– Det var hjerteskjærende å høre at denne flotte mannen, som hadde så nært forhold til sin sønn, ikke fikk oppleve det alle foreldre ville drømt om; Å se sin sønn eller datter delta i OL. Men det var forståelig at det var en uoppnåelig drøm, sier Liz Willock til People.com.

Så Liz fikk en idé. Hun jobber til vanlig for et selskap som organiserer reiser for mennesker som trenger medisinsk hjelp over hele verden, og hadde kontaktnettet som kunne hjelpe å få Ellis til Rio.

Hun spurte Ellis om han ville reise hvis hun klarte å ordne tur for ham. Han visste ikke helt hva han skulle svare, men Liz sa hun trodde det var skjebnen at de to møttes, og de utvekslet kontaktinformasjon.

Liz Willock satt opp en GoFundMe-side hvor målet var å samle inn 7500 dollar. Donasjonenen strømmet inn, og på bare to dager hadde de nok penger til å sende Ellis til Rio.

– Jeg var ekstatisk, sier Ellis til People.com. Jeg er så takknemlig og overveldet over at det finnes så mange fine folk der ute.

Over 150 personer bidro med penger. De aller fleste helt ukjente for Ellis og Liz.