VÆPNET AKSJON: Politiet aksjonerer på Hauketo i Oslo mandag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VÆPNET AKSJON: Politiet aksjonerer på Hauketo i Oslo mandag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Væpnet aksjon på Hauketo i Oslo

Oslo-politiet jakter på minst to gjerningsmenn etter en frihetsberøvelse i Moss der én person ble truet med skytevåpen. Væpnet politi og helikopter ble satt inn i aksjonen på Hauketo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Politiet har avsluttet den operative delen av aksjonen og gått over i en etterforskningsfase.

– Ingen er pågrepet eller etterlyst så langt, men etterforskningen pågår for fullt. Den fornærmede er hos politiet og vi jobber nå med å skaffe klarhet i forhold til eventuelle gjerningspersoner, sier Terje Marstad, operasjonsleder ved Østfold politi til TV 2 klokken 10:50 mandag formiddag.

Det ble tidlig mandag iverksatt en omfattende politiaksjon etter en hendelse i Moss som politiet fikk melding om klokken 06:25 mandag morgen.

– Det har vært en hendelse hvor flere gjerningsmenn har utsatt fornærmede for tvang/trusler. Fornærmede er omhendetatt av politiet og er ikke fysisk skadd. Det er flere gjerningsmenn, foreløpig ukjent antall. Skytevåpen skal være benyttet til å true med. Saken er i innledningen på en bredt anlagt etterforskning. Ingen er så langt pågrepet, skriver Østfold politiet på Twitter klokken 09:30.

Politiet i Oslo fikk kontakt med fornærmede på telefon, og har nå kontroll på ham.

En omfattende politiaksjon er iverksatt i jakten etter gjerningsmennene.

– Vi fikk en melding fra Øst politidistrikt klokken 07.10 i forbindelse med en frihetsberøvelse i Moss. De var på vei mot Oslo og vi rykket ut med flere enheter og dekket opp innfartsveien, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i politiet i Oslo, til NTB.

Både væpnede styrker, hunder og helikopter er med i arbeidet.

– Vi ønsker ikke å kommentere type hendelse, men vi har mange ressurser som jobber med saken. Og vi samarbeider med flere byer, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.