Disse artistene skal hylle hverandre i Hver gang vi møtes

Åse Kleveland: – I Hver gang vi møtes kan man være litt grenseløs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2017 kommer «Hver gang vi møtes» med sin sjette sesong, og nå er det endelig klart hvilke artister som skal være med i den kommende sesongen.

Åse Kleveland (67), Ida Maria (32), Eldar Vågan (55), Hanne Sørvaag (36), Esben «Dansken» Selvig (37), Margaret Berger (29) og Benny Borg (70) er artistene som skal hylle hverandre.

Vågan gleder seg

Med rockabillylåter på totendialekt har Eldar Vågan vært beundret av mange musikkelskende nordmenn i nærmere i 40 år. I fjor ble han kåret til «Norges kuleste mann» av trendanalytikere, og er et multitalent på mange instrumenter, også cello.

Vågan fikk tips fra en kjent musikerkompis om å bli med.

– Jeg har en kamerat, han Øystein Dolmen, som jo har vært med i Hver gang vi møtes tidligere, og han sa at «dette må du bare være med på, Eldar». Så det er greit det, når han har vært med, da kan jeg være med. Jeg er ikke spesielt god til å ta imot ros, men jeg er pen på håret, så jeg skal gjøre mitt beste, smiler Eldar Vågan i kjent stil.

Kleveland: – Kan være litt grenseløs

Åse Kleveland nølte ikke da hun ble spurt om å bli med i serien.

– Jeg ble så utrolig glad da jeg ble spurt om å være med på Hver gang vi møtes! Når jeg har sett programmet, så har jeg jo innerst inne tenkt at «fy søren, så fint det hadde vært å få lov til å være med». I Hver gang vi møtes kan man være litt grenseløs, sier hun.

Margaret Berger, Eldar Vågan, Hanne Sørvaag, Benny Borg, Ida Maria, Åse Kleveland og Esben «Dansken» Selvig skal hylle hverandre i den nye Hver gang vi møtes-sesongen. FOTO: VEGARD BREIE / TV 2
Margaret Berger, Eldar Vågan, Hanne Sørvaag, Benny Borg, Ida Maria, Åse Kleveland og Esben «Dansken» Selvig skal hylle hverandre i den nye Hver gang vi møtes-sesongen. FOTO: VEGARD BREIE / TV 2

Margaret Berger ble kjent som artist allerede som 18-åring da hun kom på andreplass i Idol i 2004. Etter den tid har det blitt flere hits, Spellemannpris og MGP-seier.

– Jeg hadde lyst til å være med på Hver gang vi møtes fordi det ser så utrolig koselig ut, og så er jeg fan av at det handler om musikk, musikere og artister. Min erfaring er at alle som har drevet med musikk, uansett sjanger, er en slags familie. Så Hver gang vi møtes er et slags snedig og fint sosialt eksperiment som jeg hadde lyst til å være en del av, sier Berger.

Benny Borg feirer i år 50 år i showbiz med nytt kritikerrost album. Mange kjenner ham som fast gjesteartist hos Dizzie Tunes, Norges Johnny Cash og som en kjent tolker av Elvis. I tillegg til femti år med artisthistorier fra landets scener, har Benny også en stor låtkatalog som mange nordmenn nok har et langt nærere forhold til enn de kanskje er klar over.

– Hver gang vi møtes er omtrent den eneste programserien som er igjen der artister kan få lov til å være artister. Og så er man er jo litt jålete også; det er klart man er nysgjerrig på hvordan andre artister tolker dine egne sanger. Nei, det var ikke vanskelig å takke ja til Hver gang vi møtes, sier Benny Borg med et bredt smil.

– Jeg har skyhøye forventninger!

Ida Maria Børli Sivertsen var også tiltrukket av programkonseptet da hun takket ja.

– Jeg liker konseptet med at man skal gjøre hverandres låter, gjøre forskjellige sjangre – og at jeg ikke trenger å være så bundet til det jeg vanligvis gjør. Det blir nok artig å se folk sine reaksjoner på hvordan jeg tolker låtene deres, smiler Ida Maria.

Esben «Dansken» Selvig har i mange år vært frontfigur i hip hop-gruppa Klovner i kamp og rockebandet Yoga Fire, med flere Spellemannspriser og den prestisjetunge Edvardprisen på hylla. Dansken har også rukket å bli en av hip hop-sjangerens mest folkekjente fjes blant annet gjennom flere runder som dommer i Idol.

– Jeg har skyhøye forventninger! Dette her minner meg litt om gamle dager, da man dro på klassetur til Spiterstulen eller speiderleir og sånt. Det å stikke avgårde og bo på en gård med en gjeng man ikke kjenner, det tenker jeg er helt supert, sier Dansken.

Artist Hanne Sørvåg er også låtskriver og tekstforfatter med internasjonal gjennomslagskraft, og hun står bak pophits som til sammen har solgt nærmere fem millioner i 70 land. Fem soloalbum har sørget for solid radiorotasjon, og som mentor i The Voice har hun også vist stort engasjement og omsorg for gryende talenter.

– Jeg har tenkt mange ganger at jeg har hatt veldig lyst til være med i Hver gang vi møtes. Jeg tror jeg har noen gode historier som jeg har lyst til å dele, og så er det denne magien som ligger i å hylle hverandres materiale. Jeg gleder meg, sier Sørvåg.

– Stor bredde

TV 2 er glad for å være i gang med en ny sesong, og har stor tro på årets artistgjeng.

– Vi synes vi har klart å samle en artistgjeng med veldig stor bredde, både i repertoar, personlighet og historie. Det er noen virkelig store norske sangskatter som nå vil få helt nye og spennende tolkninger med disse artistene, og det ligger også til rette for at det rundt bordet på låven vil deles utrolig mange sterke, interessante og morsomme historier. Rapportene fra øvingslokalet lover også veldig godt, så nå gleder vi oss til å se dem i fri utfoldelse på gården, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Kort om artistene

Visesangeren Åse Kleveland (67) startet musikkarrieren allerede i 1959, og på 60-tallet turnerte hun verden rundt. Hun kom på tredjeplass i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1967 med «Intet nytt under solen», ga ut flere LP-er på 70-tallet, og var medlem av den Spellemann-vinnende visegruppa Ballade fra 1977 til 1980. Hun var kulturminister fra 1990 til 1996 og direktør for Rikskonsertene fra 2006 til 2012 (for å nevne noen av hennes mange jobber og verv). I 2015 mottok hun St. Olavs Orden for «hennes djerve innsats for norsk kulturliv». Etter en musikalsk pause på 35 år, ga hun i fjor ut singelen «Hvor skal vi dra?».

Esben «Dansken» Selvig (38) var frontfigur i hip hop-gruppa Klovner i kamp og rockebandet Yoga Fire. Han har vært med å vinne Edvard-prisen og flere Spellemannpriser. Klovner i kamp er nå gjenforent, og skal blant annet opptre på Sentrum Scene i høst. «Dansken» er også skribent og programleder, og i 2013 var han Idol-dommer.

Rockejenta Ida Maria Børli Sivertsen (32) fra Nesna kom inn på den norske musikkscenen i 2004. Hun har gitt ut tre album, og i flere år turnerte hun store deler av verden med stor suksess. Hun har vunnet Spellemannpris, Rockprisen, Alarmprisen, Statoilstipendet og Nordland fylkes kulturpris. Låtene hennes har vært brukt i de populære amerikanske TV-seriene «Grey’s Anatomy» og «Gossip Girl». I fjor var hun en av deltakerne i «Skal vi danse».

Den svenske visesangeren Benny Borg (70) fra Gøteborg har bodd i Oslo siden 1969, og har vært i musikkbransjen i over 50 år. Han er mannen bak låter som «Balladen om Morgan Kane», «En spennende dag for Josefine», «Den store dagen» og «I Love Norwegian Country». Han vant Spellemannprisen for beste mannlige vokalist i 1973, og var svært aktiv på revyscenen med Dizzie Tunes i drøyt 20 år. I mars fikk hans første plate på 23 år – «Den største reisen» – svært positive anmeldelser.

Margaret Berger (29) fra Trondheim har gitt ut syv singler og to album. Som barn sang hun i gospelkor, og hun begynte å skrive egne låter allerede i 12-årsalderen. Hun ble først kjent i Norge for sin Idol-deltakelse i 2004, hvor hun kom på andreplass bak Kjartan Salvesen. Hun platedebuterte i 2004 med «Chameleon» og vant Spellemannprisen for musikkvideoen til «Lifetime Guarantee». I 2006 ga hun ut platen «Pretty Scary Silver Fairy». I 2013 vant hun den norske Melodi Grand Prix-finalen med låta «I Feed You My Love», og hun kom på fjerdeplass i den internasjonale Eurovision-konkurransen. I 2014 var hun dommer i Idol Junior.

Eldar Vågan (55) fra Kapp er mest kjent som gitarist og låtskriver i bandet Vazelina Bilopphøggers, som ble dannet som en spøk en fuktig romjulskveld i 1979. Deres rockabillylåter med norske tekster har fenget nordmenn i alle aldre, og de har totalt solgt langt over én million plater. Vazelina har har vært involvert i 17 forskjellige revyer, blitt Spellemann-nominert fire ganger, gitt ut 17 plater som alle har kommet inn på VG-lista, og de har vunnet Gammleng-prisen, Jens Book Jensen-prisen, Dialektprisen, Eldrerådsprisen og Casparprisen. Eldar har selv gitt ut tre soloplater. I 2012 kom Vågan på fjerdeplass i «Skal vi danse».

Hanne Sørvaag (36) fra Stavanger har utgitt fem soloalbum. I tillegg til å være artist, er hun også profesjonell låtskriver og står bak internasjonale hits som til sammen har solgt nærmere fem millioner i 70 land. Hun fikk platekontrakt med Sony som 19-åring og ga ut debutplaten «You Know Me» – produsert av Roxettes Per Gessle – under artistnavnet Paris. Hanne fulgte opp med albumet «Talk of the Town» i 2006. I 2011 forente hun krefter med Simone Eriksrud og Laila Samuelsen med jentetrioen «The Dollhouse Special». I 2012 og 2015 var hun mentor i TV 2s «The Voice», og i 2012 vant hun «Skal vi danse».

Tidligere sesonger

Hver gang vi møtes har blitt sendt på TV 2 hvert år siden 2012. Første sesong var med artistene Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Øystein Dolmen, Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Elvira Nikolaisen og Øyvind «Vinni» Sauvik.

Andre sesong i 2013 var med Ole Paus, Lene Marlin, Marion Ravn, Kurt Nilsen, Morten Abel, Anita Skorgan og Magnus Grønneberg.

I tredje sesong bestod artistbuketten av Lars Lillo-Stenberg, Simone Eriksrud, Alexander Rybak, Øivind «ELG» Elgenes, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland og Samsaya.

2014-sesongen var med Bjarne Brøndbo, Pål «OnklP» Tøien, Lene Nystrøm, Jonas Fjeld, Inger Lise Rypdal, Thom Hell og Silje Nergaard.

Tidligere i år var artistene Unni Wilhelmsen, Henning Kvitnes, Eva Weel Skram, Ivar «Ravi» Christian Johansen, Philip «Admiral P» Boardman, Wenche Myhre og Jørn Hoel.