SJOKOLADE: En mann spiser sjokolade. Ifølge ny forskning reduseres risikoen for demens ved sjokoladespising. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB scanpix
SJOKOLADE: En mann spiser sjokolade. Ifølge ny forskning reduseres risikoen for demens ved sjokoladespising. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Sjokolade kan redusere demensrisiko

Eldre som spiser sjokolade, reduserer risikoen for alzheimer og annen kognitiv svikt betydelig, viser ny forskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er konklusjonen fra portugisiske forskere som presenterer sine funn i Journal of Alzheimers Disease i sommer. At kakaoprodukter er gunstig for hjernen er kjent, men det har ikke tidligere vært påvist en så klar helsefordel over lang tid.

– Det er en betydelig reduksjon i risiko, sier overlege dr.med. Håvard Bentsen ved Senter for Psykofarmakologi på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo til NTB.

Han er spesialist i psykiatri og klinisk farmakologi og forsker på hvordan kosthold påvirker hjernen.

De portugisiske forskernes funn faller sammen med funn i Hordalandsundersøkelsen , som viste at regelmessig inntak av sjokolade over tid for personer i alderen 70 til 74 år økte sannsynligheten for å score bra på kognitive tester. (NTB/TV 2)