– Mourinho ydmyket ham foran hans familie og supportere

Fotballekspert kritiserer Jose Mourinhos behandling av Juan Mata.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United tok søndag sesongens første trofé da Leicester ble slått 2-1 i Community Shield. Jesse Lingard og Zlatan Ibrahimovic scoret målene for rødtrøyene, mens Jamie Vardy fikk sesongens første fulltreffer for Leicester.

Se høydepunktene øverst i saken! Video med tillatelse fra MAX!

Tross seieren ble ikke kampen noe særlig lyspunkt for Juan Mata. Spilleren startet på benken og ble byttet inn for målscorer Lingard i det 63. minuttet.

– Trengte å ta ut den minste spilleren

Men på overtid ble spanjolen tatt ut igjen til fordel for nyinnkjøpte Henrik Mkhitaryan. Det er svært uvanlig at en innbytter blir byttet ut igjen om det ikke skyldes en skade.

Den nye Premier League-sesongen er rett rundt hjørnet. Skaff deg tilgang til å se kampene på TV 2 Sumo!

Etter kampen innrømmet Manchester Uniteds trener Jose Mourinho at det var et taktisk grep å ta ut Mata igjen.

– Jeg trengte å ta ut den minste spilleren fordi vi forventet en del lange baller, sa Mourinho ifølge BBC.

Det har lenge vært spekulert i om Mata er en av spillerne Mourinho vil kvitte seg med. Da Mourinho var manager i Chelsea i 2014 solgte han nettopp Mata til Manchester United.

– Ydmyket ham foran hans familie og supportere

BBCs fotballekspert Danny Murphy mener at den portugisiske manageren ydmyket Mata med å ta ham ut igjen av kampen.

– Du gjør ikke det hvis du ikke prøver å sende en melding. De har mye historie fra Chelsea og han har ydmyket ham foran hans familie og supportere, sier Murphy til BBC.

– Det han i realiteten sier til ham er at han ikke er viktig og det har han nå gjort offentlig. Jeg kan ikke se ham være i klubben etter august, fortsatte den tidligere Premier League-spilleren, som har spilt for klubber som Liverpool, Tottenham, Fulham og Blackburn.

Tross at Mata ble byttet ut var Mourinho fornøyd med innsatsen til midtbanespilleren.

– Reglene tillater seks bytter. Jeg hadde gjort fem og ønsket å stoppe kampen. Jeg synes han spilte veldig godt. Han ga meg akkurat det jeg trengte. Vi ønsket å vinne. Alle er glade til slutt, forklarte Manchester United-manageren.