FERDIG I INTER: Stortapet mot Tottenham var Roberto Mancinis siste kamp som Inter-trener.
FERDIG I INTER: Stortapet mot Tottenham var Roberto Mancinis siste kamp som Inter-trener. Foto: Srb, Krister

Fadesen i Oslo ble Mancinis siste kamp

Inter bytter trener to uker før sesongstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere italienske medier melder at Roberto Mancini skal være enig med Inter om en fratredelsesavtale - bare dager etter at klubben ble nedsablet 1-6 på Ullevaal av Tottenham.

51-åringen tok over som Inter-trener for andre gang i november 2014, og ledet klubben til en 8. og en 4. plass i de to sesongene.

Ifølge Gazzetta dello Sport skal klubben i sommer ha ønsket enten å avslutte kontrakten ett år før dens utløp, eller skrive en ny med en rekke klausuler i tilfelle liten sportslig suksess den kommende sesongen. Mancini skal ikke ha vært interessert i å forlenge, og i tillegg har han og klubbledelsen vært på kollisjonskurs vedrørende overgangsstrategien.

– Hva skal man si? For mye galt har allerede blitt sagt. Det er bedre å forholde seg taus, sa Mancini da Inter returnerte fra en sportslig svak USA-tur i sommer.

Nå tyder alt på at kampen i Norge ble Mancinis siste i hans andre periode som Inter-trener, og erstatteren skal allerede være klar.

Italienske medier skriver at Frank de Boer skal være kontaktet allerede, og klar for å skrive under en treårskontrakt med Milano-klubben. Han blir i så fall den niende treneren etter at Mancini fikk sparken første gang i 2008.