Innbytterne fikset seier da danskene tok et langt steg mot kvartfinale

Mens Sveriges OL-drøm kan være knust etter tapet mot Nigeria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark - Sør Afrika 1-0 Nigeria - Sverige 1-0

Sverige var på jakt etter sin første seier i OL-turneringen etter å ha spilt 2-2 i den innledende kampen mot Colombia da de møtte Nigeria natt til mandag.

Det ble en ny seier til Nigeria etter at Sadiq Umar headet inn kampens eneste mål. Seieren betyr at Nigeria er videre til kvartfinalene.

Om det var scoret mange mål i gruppe B hadde lagene i i gruppe A fortsatt til gode å score i turneringen da Danmark møtte Sør-Afrika til kamp.

Danskene fikk endelig mål da de to innbytterne Jacob Bruun Larsen og Robert Skov fant hverandre i det 69. minuttet. Seieren betyr at Danmark har fire poeng i gruppen, mens Sør-Afrika står med kun ett poeng. Irak og Brasil møtes senere i natt og begge lag har ett poeng. Seieren betyr at Danmark har en flott sjanse til å gå videre i turneringen.

Se video Skovs scoring øverst i saken!

Stanget inn ledelsen

Etter å ha yppet seg mot svenskene og skapte flere gode muligheter i innledningen av kampen uten å omsette sjansene i mål.

Det var derfor ikke så overraskende at det var Nigeria som tok ledelsen i det 30. minuttet. Stanley Amuzies innlegg ble stanget inn i mål av umakert Sadiq Umar.

Nigeria tar ledelsen mot Sverige

Nigeria fortsatte å kjøre kampen etter pause og skapte mest. Likevel fikk Sverige en fin mulighet mot tampen av kampen, men Astrit Ajdarevic klarte ikke å styre innlegget fra Muamer Tankovic i mål.

Dermed endte det med seier til Nigeria som er videre til kvartfinalene, mens Sverige står med kun ett poeng på to kamper.

Traff tverrliggeren

Det var to angrepsvillige lag som møttes til kamp, men hverken danskene eller sørafrikanerne maktet å score på noen av de store sjansene sine før pause.

Gift Motuba fikk en vanvittig sjanse i det 25. minuttet, men ballen gikk i tverrliggeren. En enorm mulighet for Sør-Afrika til å ta ledelsen.

Etter Motubas store sjanse kontret danskene og plutselig ble Lasse Vibe spilt igjennom alene med keeper. Avslutningen var ikke god og gikk i ansiktet på keeper og ut. Nok en enorm mulighet.

Men danskene skulle score deres første mål i turneringen. I det 69. minuttet kom Jacob Bruun Larsen rundt på kanten. Inne foran mål fant han Robert Skov som sendte ballen i nettet. Et fint angrep av Danmark.

Det holdt til en fortjent seier for de rødkledde som tok et langt steg mot avansement.