Brann slo Strømsgodset i toppkampen

Fortsetter den fantastiske statistikken på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BRANN - STRØMSGODSET 1-0

Deyver Vega ble matchvinner med sin første scoring for sesongen da Brann slo Strømsgodset 1-0. Seieren gjør at laget stadig kun er ett poeng bak Odd på andreplass. Brann er fortsatt ubeseiret på hjemmebane denne sesongen.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken!

Klare for alt
– Vi er jo i Bergen, så vi må like forventningspresset og trøkket som skal være i Bergen. Jeg vil være med i toppen, og der er vi nå. Vi må sørge for å holde oss der så lenge som mulig, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 etter kampen.

Likevel er han forsiktig med å sette noe mål for hvor langt denne sesongen kan gå for de røde fra Bergen.

– Vi skal vinne neste kamp. Vi har lyst til å være med i toppen, og vi nyter å være med i toppen. Vi skal bare spille vårt spill, vi har masse å gå på.

På spørsmål om det tøffe programmet som venter med blant annet kamper mot Vålerenga, Haugesund og Rosenborg hadde Brann-treneren bare én melding:

– Bring it on!

Uviss Keita-fremtid
For Strømsgodsets del er dette den fjerde kampen uten seier. Likevel velger trener Bjørn-Petter Ingebrigtsen å utelukke at dette er noe annet enn en dårlig periode for klubben.

– Spillerne ønsker å vinne fotballkamper og når ting butter i mot så blir de frustrert. Dette er ting vi jobber med hver dag, og vi ønsker jo ikke å bli oppfattet som en sutregjeng. Så vi prøver å ta tak i det, men jeg føler ikke at det er noe problem, fortalte Strømsgodset-treneren til TV 2 etter kampen.

Sverrisson blåste ballen i mål i Viking-seier

«BP» innrømmet også at det fortsatt er uvisst om Mohammed Keita blir å finne i Drammen også til høsten.

– Man vet aldri i denne bransjen. Det er alltid noen ut og noen inn og sånn vil det alltid være. Keita er kanskje på vei ut uten at vi er sikre på det, men vi ser alltid på spillere som muligens kan komme inn, innrømmet Ingebrigtsen som også kunne fortelle at det eksisterer en ønskeliste av spillere de gjerne vil ha inn på Marienlyst.

To praktangrep sikret Vålerenga tre nye poeng

Om Muhammed Keita står på den ønskelisten er fortsatt uvisst. Selv vil ikke personen hverken utelukke eller bekrefte at han blir i Drammen ut sesongen.

– Nå er jeg i Strømsgodset og spiller de kampene jeg skal spille. Om noe endringer skulle komme, så får vi ta det da, sa Muhammed Keita til TV 2 etter kampen.

Endelig kunne Fagermo og Odd juble igjen

Laget til Lars Arne Nilsen var klart best før pause mot et tamt Strømsgodset-lag, og Vega utnyttet muligheten da Godset-forsvarer Marius Høibråten mistet ballen på egen halvdel og lot hjemmelaget kontre fire mot tre.

Kasper Skaanes spilte ballen til venstre, og Vega sendte av gårde en markkryper som snek seg inn i Espen Bugge Pettersen nærmeste hjørne.

Selv om Strømsgodset satte i gang et stormløp mot slutten så fant de ikke veien til nettmaskene denne kvelden. Dermed avanserer Brann fra drammensklubben på tredjeplass.

Øvrige resultater i Tippeligaen søndag:

Stabæk - Haugesund 0-1
Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-2
Start - Odd 1-2