Ingen jubel på 200 meter fristil for Henrik Christiansen

Svømte inn til sjetteplass, ett sekund over personlig rekord

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble nok en skuffende dag i bassenget for Henrik Christiansen på 200 meter fristil søndag.

Han endte på en en tid som tilsa 1.50.09, hvilket er et sekund over hans personlige rekord, og gav en sjetteplass.

– Jeg vet ikke. Det stemmer ikke helt. Jeg hadde håpet på å svømme raskere. Jeg må si at jeg er litt skuffet. Det er litt rart. Jeg føler det går greit og at jeg svømmer bra, men tiden tilsier noe annet, sier Christiansen til TV 2 etter løpet.

Heatet ble vunnet av Cristian Quintero fra Venezuela på tiden 1.47.02, etterfulgt av Shang Keyuan fra Kina pg Marco Belotti fra Italia.

Christiansen åpnet greit på de første 30 meterne, og lå på en femteplass på tiden 25,6. Likevel mistet han etter hvert kontroll med de fremste.

Dermed måtte han igjen se at han kanskje ikke helt har toppnivået inne, men dette vil nok være en grei pekepinn på hvor lista må ligge for 19-åringen.

Han har likevel ikke mistet troen på siste distansen han svømmer i OL.

– Nå er heldigvis ikke 200 og 400 det samme som 1500 meter. Kanskje det er sånn at jeg er i 1500-meter form. Jeg svømmer bra på trening, så det er ikke noen grunn til at det ikke skal gå bra der, forteller Christiansen videre.

Han har fortsatt 1500 meter igjen dette OLet, der det er ventet at han kommer til å levere enda bedre. Den distansen går av stabelen 12. og 13. august. Da vil nok Christiansen kunne vise seg fra en enda bedre side.