Sverige måtte gi tapt for europamesterne

Hang bra med mot Tyskland, men Staffans Olssons gutter måtte til slutt gi tapt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det svenske herrelandslaget i håndball startet sin turnering mot Tyskland søndag, i det som ble en høydare av en håndballkamp.

De to lagene fulgte hverandre tett gjennom begge omgangene, men de regjerende europamesterne skulle vise nettopp hvorfor de vant tittelen i Polen.

Anført av Julius Kuhns åtte scoringer, samt røft og tøft forsvarsspill, kjempet tyskerne seg til en 32-29-seier over svenskene.

Tett
Svenskene og tyskerne fulgte hverandre tett innover innledningsvis i den første omgangen. Til tross for en tidlig svensk 4-1-ledelse hang tyskerne seg på.

Tyskerne utlignet til 4-4 og stjernene Tobias Reichmann og Julius Kuhn passet på å legge inn et solid press på Norges naboer i øst.

Hver gang et av lagene så ut til å kanskje opparbeide seg en liten, så tettet motstanderen igjen. Dermed var det duket for to lag som kjempet og slåss om ethvert poeng.

Spesielt Johan Jakobsson viste seg fra sin beste side innledningsvis, og passet på å hamre inn viktige scoringer som passet på at tyskerne aldri helt fikk overtaket på Staffan Olssons menn.

Keeperduellen viste seg å ikke spille i favør svenskene som forsøkte både Mattias Andersson og Mikael Appelgren mellom stengene. Til sammen stod de to for en meget skuffende redningsprosent på 14, hvilket fortalte en historie der tyskerne ikke akkurat slet med å finne nettet.

Dermed klarte festet tyskerne et lite grep mot slutten av omgangen, og med et minutt igjen på klokka dunket Patrick Wiencek inn 18-15. Resultatet skulle vise seg å holde til pause, og tyskerne kunne smile bredest på vei inn i garderoben etter de første 30 minuttene.

– Nå skal vi ta dette!
Den andre omgangen startet noe rufsete fra begge lag, med upresist angrepsspill, og dermed fikk man ikke mer enn tre scoringer de første seks minuttene. Dessvere for svenskene var to av dem til Tyskland som tok en tidlig firemålsledelse.

Vondt skulle vise seg å bli verre for svenskene da Tobias Karlsson fikk sin tredje to-minutter etter drøye ni minutter av den andre omgangen, og fikk dermed rødt kort.

Men som alltid i kampene så gav ikke Sverige opp. Sakte, men sikkert, spiste de seg inn på sine tyske motstandere. Når Jerry Tollbring hamret inn 20-19 virket ting plutselig mye lysere for Staffan Olssons menn.

Likevel så vil nok svenskene se tilbake på de mange to-minutterne de fikk midtveis i den andre omgang som noe de må forbedre. For ved hver utvisning klarte Tyskland-trener Dagur Sigurdsson å koke sammen noe moro for tyskerne.

20-19 ble fort til 23-19 for Norges overmenn under EM i Polen når Fabian Wiede sendte syv-meteren i mål som følge av nok en svensk utvisning.

Som alt i kampen så ville selvfølgelig ikke tyskerne være noe verre enn Sverige. En storm av utvisninger midtveis i omgangen åpnet kampen for de blåkledde fra nord.

Dalgur Sigurdsson visste ikke sine arme råd når Fredrik Petersen på vingen fløy inn 23-23. Future Arena kokte når den islandske treneren bad om time-out.

– Nå skal vi faen meg ta dette her, hylte det fra Staffan Olsson i den svenske time-outen. En som så ut til å virkelig si seg enig med treneren sin var Jerry Tollbring.

Han hamret inn sin åttende scoring i det det var spilt 22 minutter av den andre omgangen, og utlignet på ny for svenskene. Tyskland skulle likevel vise å dra utnytte av enhver svensk angrepsfeil.

Med tre minutter igjen dunket Wienck inn 30-27 for tyskerne som ikke så seg tilbake en eneste gang etter dette i kampen. Sverige hang på, og det så tidvis ut til å bli en thriller mot slutten, men Tyskland ville det annerledes.

Med 32-29 tok tyskerne en veldig imponerende seier over Sverige, og har dermed fått en kjempestart på sitt mesterskap.