RØD LØPER: Her er noen av skuespillerne fra «Stranger Things» på premieren i juli 2016. Fra venstre Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Winona Ryder, Millie Brown og Gaten Matarazzo. Foto: Eric Charbonneau/Netflix
RØD LØPER: Her er noen av skuespillerne fra «Stranger Things» på premieren i juli 2016. Fra venstre Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Winona Ryder, Millie Brown og Gaten Matarazzo. Foto: Eric Charbonneau/Netflix Foto: Eric Charbonneau/Netflix

Suksesserien «Stranger Things» ble avvist 20 ganger før Netflix sa ja

Nå hinter strømmegiganten om at de ønsker seg en ny sesong av TV-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Matt og Ross Duffer (32) er tvillingene som står bak Netflix' suksesserie «Stranger Things».

Serien handler om hvordan en liten by i Indiana på 80-tallet reagerer når en ung gutt forsvinner samtidig som ei ung jente rømmer fra et militært forsøkslaboratorium. Familien og vennene til den savnede gutten oppdager så en portal til en annen dimensjon.

Serien er en av Duffer-brødrenes første store prosjekt. De debuterte i film og TV-bransjen i 2011, etter at de var ferdig med utdanningen sin.

Ble avvist opptil 20 ganger

I et intervju med Rolling Stone forteller brødrene at de aldri hadde forventet å få en avtale med Netflix.

Brødrene forteller at de ble avvist opptil 20 ganger av ulike TV-kanaler. Flere likte ikke ideen om at TV-serien hadde fire barn som hovedkarakterer, samtidig som det var voksne som var målgruppen.

Men Netflix så potensialet, og de lanserte serien ble på strømmetjenesten i sommer. Den ble raskt en suksess, og fansen har allerede begynt å etterspørre en ny sesong.

– Vi ble ferdige med serien én uke før den ble lansert, så akkurat nå slapper vi av en stund. Men vi har også et håp om at vi får lov til å fortsette historien, sier Ross til Rolling Stone.

KOMMENDE STJERNER: Barna som har hovedrollene har tidligere kun hatt mindre roller i TV-serier. Fra venstre Caleb McLaughlin, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown og Gaten Matarazzo. Foto: Netflix
KOMMENDE STJERNER: Barna som har hovedrollene har tidligere kun hatt mindre roller i TV-serier. Fra venstre Caleb McLaughlin, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown og Gaten Matarazzo. Foto: Netflix Foto: Courtesy of Netflix

Netflix har ennå ikke bestilt en ny sesong av TV-serien, men strømmetjenesten har hintet til at de ønsker seg mer.

– Vi ville vært dumme om vi ikke bestilte en ny sesong av «Stranger Things», sier Netflix-sjefen Reed Hastings til The Guardian.

Ukjente, unge skuespillere

Kritikerne har gitt serien mye skryt for skuespillerne. 80-tallsstjernen Winona Ryder (44) spiller moren til den savnede sønnen. Barna spilles av skuespillere som tidligere kun har hatt mindre roller i TV-serier.

– Vi visste tidlig at dersom vi hadde et barn som ikke var bra, ville det synke hele skipet. Så vi begynte tidlig å lete et skuespillere. Vi fant fire barn som vi ble forelsket i, sier brødrene i et intervju med The Daily Beast.