Fotballryktene: – Ødegaard sterkt ønsket av Premier League-klubb

Og Liverpool med bud på portugisisk europamester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OL er i gang i Rio de Janeiro, og for sportselskere blir det lite tid for søvn i nettene fremover.

Men det kan være godt med en liten pustepause fra alle idrettene som får sin oppmerksomhet hvert fjerde år.

Og en bedre virkelighetsflukt enn en solid dose med overgangsrykter kan en neppe få.

Her får du dagens lille bukett med spekulasjoner.

Martin Ødegaard er en interessant ung herre. Real Madrid ønsker å leie ham ut den kommende sesongen, og nå kan det se ut til at Premier League kan bli en mellomstasjon i ungguttens karriereplan. Det har vært snakk om at Liverpool ønsker å benytte seg av 17-åringen neste sesong, men ifølge Squawka har ikke de røde kontaktet Real Madrid. Men det skal derimot West Ham ha gjort. Etter at Manuel Lanzini ble skadet og borte minst en måned, så vil Slaven Bilic ha Ødegaard som erstatter. Med Martin Samuelsen allerede på plass i klubben, så kan det bli mye «Martin & Martin» i den britiske hovedstaden utover høsten.

Og The Hammers er på hugget. Klubben ønsker å ta steget opp i sin debutsesong på Olympic Stadium. Og nå skal representanter for den kolombianske spissen Carlos Bacca være på vei til London for å ha samtaler med klubbledelsen. Bacca ønsket i utgangspunktet ikke å gå til en klubb som ikke er i Champions League, men etter at det ikke ser ut til å bli noen overgang til Atletico Madrid eller Sevilla, så skal han være interessert i å komme til England, skriver Essex Chronicle.

Når kommer Paul Pogba? Det er spørsmålet alle Manchester United-fans har lurt på i en måneds tid nå. Og kan dette være dagen der franskmannen endelig setter navnetrekket sitt på kontrakten med de røde djevlene? Gazzetta dello Sport skriver i hvert fall at 23-åringen skal han reist til Manchester lørdag og skal gjennom en medisinsk test søndag. Dersom han ikke allerede er presentert, så kommer nok tv-kameraene til å lete etter ham på tribunen under Community Shield-kampen mellom Leicester og Manchester United.

Men på en pressekonferanse foran treningskampen mot West Ham, hevdet Juventus-trener Massimiliano Allegri at det ikke foreligger noen avtale mellom Juventus og Manchester United. Han sa videre at han forventet at Pogba stilte på Juventus-trening når han nå kommer tilbake fra ferie i USA, hevder Metro.

Det er åpenbart at Jose Mourinho ikke har særlig høye tanker om Bastian Schweinsteiger. For ikke bare er den tidligere Bayern München-spilleren degradert til å trene med Manchester Uniteds reservelag, men nå får han ikke lov til å spille reservelagskamper heller. Mourinho vil ikke at veteranen skal stå i veien for klubbens unggutter, som trenger kampene for å utvikle seg videre, melder Sunday People.

Stjernen hans er åpenbart større i Tyrkia. For Daily Star hevder at Galatasaray ønsker å redde Schweinsteiger bort fra Mourinhos vrede. Den tyrkiske storklubben ønsker å hente tyskeren og Antonio Valencia for til sammen 47 millioner kroner.

Ryan Giggs er en annen som fikk merke at det nå er en ny sheriff på Old Trafford. Klubblegenden ble kjapt degradert fra rollen som assistentmanager til å få trene juniorer. Det aksepterte ikke waliseren, som kuttet navlestrengen og kan for første gang på 29 år si at han ikke er en del av Manchester United. Nå er 42-åringen favoritt til å bli ny landslagssjef for Wales dersom Chris Coleman takker ja til å bli manager i Hull, melder Daily Mirror.

Arsene Wenger hevder at han ikke har problemer med å bruke mye penger dersom han finner den rette spilleren. Nå har han muligheten til å vise at han mener det alvorlig. For ifølge El Confidencial skal Alvaro Morata allerede være lei av livet i Real Madrid. Den spanske landslagsspissen skal ha innsett at Zinedine Zidane også neste sesong vil gå for BBC-angrepet med Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo, noe som passer Morata dårlig. Nå skal han ha bedt agenten sin om å kontakte Arsenal og forsøke å få på plass en overgang til klubben.

Arsenal skal også ha en ny midtstopper. Per Mertesacker er ute til nyttår og duoen Gabriel og Laurent Koscielny viste forrige sesong at de er i stand til å rote til de enkleste situasjoner når de er sammen. Shkodran Mustafi har lenge vært koblet til klubben, og nå skal den tyske landslagsspilleren ha uteblitt fra trening med Valencia. Klubben hevder at Mustafi er skadet, men AS mener at det er fordi han skal bort. Valencia innrømmer at de må kvitte seg med to-tre spillere for å holde seg innenfor Financial Fair Play-reglene, og Mustafi er et av de heteste salgsobjektene de har.

Dårlige nyheter for Per-Mathias Høgmo. For nå kan det bli dårlig med spilletid for Martin Linnes fremover. Galatasaray-trener Jan Olde Riekerink skal ikke være altfor imponert over det nordmannen har prestert og har vært på utkikk etter en ny høyreback. Nå hevder Turkish-Football at klubben er enig med Arsenal om å låne Mathieu Debuchy den kommende sesongen. Galatasaray ønsker også å sikre seg en kjøpsopsjon med fastsatt pris i avtalen.

Arsenal-fansen kan trolig puste lettet ut. For nå ser det ut til at det ikke blir noen retur til Emirates for Thomas Vermaelen. Den tidligere Gunners-kapteinen blir ifølge The Sun leid ut fra Barcelona til Roma den kommende sesongen.

Det er ikke bare Pogba-overgangen som har dratt ut i sommer. Mange venter også på å få klarhet i hva som skjer med John Stones. Alt tyder på at den 22 år gamle landslagsreserven vil bli verdens dyreste midtstopper, og Manchester City ser ut til å bli hans neste klubb. The Sun skriver at Everton har ingen planer om å la City prute ned prisen de har satt på 560 millioner kroner. Men nå er Wilfried Bony på vei motsatt vei, noe som kan gjøre at det blir mindre penger vil bli involvert.

Det virker ikke som om Pep Guardiola er overbevist om at Joe Hart er mannen han vil ha til å vokte Manchester Citys mål. Daily Express skriver at City-manageren nå har følere ute i gamleklubben Barcelona for å se om han kan få hentet tyske Marc-André Ter Stegen til England. Men Barca vil ikke selge, dermed må City utløse 24-åringens utkjøpsklausul på 745 millioner kroner. Håpet er å sende også Hart til Everton, og kanskje sitte igjen med Stones og noen kroner til å betale litt av overgangssummen til Ter Stegen.

Liverpool er ikke ferdig med handlerunden sin. Ifølge Liverpool Echo skriver A Bola at klubben nå skal ha kommet med et nytt og høyere bud på Sporting Lisboas midtbanespiller Joao Mario. Det første budet på 375 millioner kroner ble blankt avvist av portugiserne.

Regjerende ligamester Leicester har ikke gitt opp å hente Burnleys midtstopper Michael Keane. Nå skriver Sunday People at Claudio Ranieri har lagt på noen flere pundsedler og gjort klart et bud på 190 millioner kroner for 23-åringen.

Chelsea har ikke gitt opp å hente Romelu Lukaku fra Everton. I sitt siste fremstøt skal de ha lagt keeper Asmir Begovic og spissen Loic Remy inn i budet, skriver The Sun.

Chelsea har hevdet at Diego Costa ikke vil forlate klubben i sommer, til tross for veldig mye snakk om en retur til Atletico Madrid. Nå kan Corriere dello Sport fortelle at superagenten Jorge Mendes har kontaktet Napoli og tilbudt dem den 27 år gamle spissen.

En annen spiller som kan forlate Premier League til fordel for Serie A er Wilfried Zaha. Il Messaggero skriver at Lazio vurderer å legge inn et bud på Crystal Palace.