Rosenborg økte serieledelsen etter ellevill målfest mot Lillestrøm

Christian Gytkjær scoret et vaskeekte hattrick da Rosenborg slo tilbake etter mesterliganedturen og vant 4-3 mot Lillestrøm på Åråsen. Se alle scoringene øverst!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg reiste seg etter det meget sure tapet på Kypros, der laget slapp inn tre mål på overtid mot APOEL og ikke tok seg videre fra mesterligakvalifiseringens 3. runde.

Lørdag møtte trønderne et Lillestrøm-lag i motgang og det så lenge ut til å være divisjonsforskjell på lagene.

Tre LSK-reduseringer skapte imidlertid spenning mot slutten.

– Vi ødela for oss selv i første omgang. Da ble det tungt å komme tilbake. Vi gjorde én knallomgang, men den kom for sent, sa LSK-kaptein Frode Kippe til TV 2 etter kampen og la til at det ble gått en skikkelig runde med samtlige i pause da laget lå under 0-3.

Heller ikke RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var særlig fornøyd til tross for tre poeng.

– Vi gjorde en strålende første omgang, og så var vi fryktelig naive i annen omgang. Vi tror det skal bli enklere enn hva det er, og så blir vi straffet. Det synes jeg er flaut, sa han etter kampen.

Etter 18 minutter snappet Gytkjær opp en meget svak pasning fra Marius Lundemo og kom alene mot Arnold Origi.

Avslutningen fra skrå vinkel var ikke den beste, men snek seg mellom beina på den ellers så solide sisteskansen til LSK.

Seks minutter senere var det nok en gang svakt forsvarsspill i Lillestrøm som endte med scoring.

En innoverskrudd corner fra Mike Jensen ble stusset videre på bakre stolpe, hvor en umarkert Gytkjær dukket opp og satte inn 2-0.

Hattricket var et faktum etter 34 minutter da dansken avsluttet et meget godt RBK-angrep. Mike Jensen fikk ballen sentralt og brettet spillet ut mot Pål André Helland.

Han slo ballen inn i feltet, og Gytkjær hadde få problemer med å sette inn sin tredje scoring.

(©NTB)