Team Tufte videre i dobbelsculler

Klar for semifinale etter andreplass i sitt heat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olaf Tufte og Kjetil Borch tok seg greit videre til semifinalen i dobbelsculler i OL lørdag kveld.

Med tiden 6:30.58 rodde de to nordmennene inn til en trygg 2. plass foran Tyskland og Bulgaria i sitt heat.

Se hele heatet i videovinduet øverst!

– Det er en god start på OL i Rio for Tufte og Borch. Vi kan vel si at Norge nå melder seg på som en outsider til medalje, sa TV 2s kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Den litauiske båten med gullfavorittene Mindaugas Griskonis og Saulius Ritter kunne ingen gjøre noe med.

– Det var mer krig enn det var roing. Det er vanvittig vanskelig med veldig høy sjø og mange forstyrrelser. Det blir krangling med båt og årer, det var en drittstart, nå må vi skjerpe oss, sa Tufte til TV 2.

Heller ikke Borch var veldig imponert over egne prestasjoner, og var rett og slett forbannet da han pratet med TV 2.

– Jeg er forbannet. Vi holder på å miste andreplassen på de siste tre takene. Det er ikke bra nok, ikke i nærheten, sa Borch.

Borch la også vekt på vanskelige forhold, og forklarte at det gjorde det vanskelig å håndtere årene.

– Det er krig der ute og det er veldig vanskelig å ro vanlig. Det er ekstremt krevende og utfordringen for meg er å holde på årene. Det er såpass glatt at jeg ikke klarer å holde på årene lenger. Da får jeg ikke distribuert nok kraft gjennom beina og ut i årene. Jeg må spørre noen av håndballjentene om jeg kan låne litt håndballklister så jeg kan holde på de jækla årene, sa han.

Tufte og Borch fikk en god start, men begynte etter hvert å vingle litt opp og ned i det andre heatet i herrenes dobbeltsculler, og hadde lenge både Tyskland og Litauen foran seg.

Men med en god sluttspurt tok Tufte og Borch igjen Tyskland og gikk til slutt i mål en halv båtlengde bak litauerne.

– De hadde en downperiode en stund der hvor Tyskland stakk litt fra. Men de tok seg sammen mot slutten og så faktisk veldig bra ut, oppsummerte TV 2s ekspertkommentator Lars Bjønness etter heatet.

– Litauen og Kroatia skal være de store favorittene, men hvem vet når Olaf Tufte og Kjetil Borch våkner skikkelig, sa Stoltenberg.