FENGSLET: En 25 år gammel mann er i Bergen tingrett blitt fengslet etter voldtekter eller voldtektsforsøk. FOTO: Marit Hommedal / Scanpix
FENGSLET: En 25 år gammel mann er i Bergen tingrett blitt fengslet etter voldtekter eller voldtektsforsøk. FOTO: Marit Hommedal / Scanpix Foto: Hommedal, Marit

Voldtektssiktet asylsøker fengslet i fire uker

En 25 år gammel asylsøker fra et afrikansk land som er mistenkt for tre voldtekter eller voldtektsforsøk i Bergen, ble i Bergen tingrett lørdag fengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble pågrepet etter at han skal ha forsøkt å voldta en 24 år gammel kvinne på strekningen Torget og Fosswinckels gate i Bergen sentrum i 2.20-tiden fredag morgen.

– For tolv dager siden ble en kvinne voldtatt i Bergen sentrum, og vi knytter ham også til denne saken, sier politiadvokat Inger Lise Høyland til Bergensavisen.

Fengslingsgrunnlaget er gjentakelsesfare og fare for bevisforspillelse. Den siktede er asylsøker og har midlertidig oppholdstillatelse i Norge.

Ifølge politiadvokaten var mannen også i fjor sommer arrestert for et voldtektsforsøk, men denne saken ble henlagt på grunn av manglende bevis. Han er fortsatt siktet for legemsfornærmelse og seksuelt krenkende atferd.

– Felles for de tre sakene er at han går på kvinner i starten av 20-årene som beveger seg alene i sentrum nattestid, sier Høyland. (©NTB)