TIL LONDON: André Ayew bytter ut Wales med Englands hovedstad.
TIL LONDON: André Ayew bytter ut Wales med Englands hovedstad. Foto: Carl Recine

West Ham satte ny klubbrekord - henter stjerne fra Premier League-rival

Stjernespiller forlater Swansea til fordel for Håvard Nordtveits klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik skaffer du deg Premier League!

West Ham har signert André Ayew fra Swansea og satt ny klubbrekord hva gjelder spillerkjøp.

Det bekrefter London-klubben på sine egne hjemmesider.

– Jeg er veldig stolt og glad for å være i denne fantastiske klubben. Jeg gleder meg til å spille for disse supporterne og jeg håper på å gjøre fansen veldig lykkelig her, sier Ayew.

Dermed forlater 26-åringen Swansea etter kun én sesong på Liberty Stadium. Han bidro med tolv mål i Premier League for klubben fra Wales.

Sjette førstelagssignering for sommeren - andre mandag
Ayew blir dermed Slaven Bilic' sjette førstelagssignering denne sommeren, og andre mandag. Tidligere på dagen ble det bekreftet at venstrebacken Arthur Masuaku hentes fra Olympiakos.

Fra før har London-klubben hentet Håvard Nordtveit fra Borussia Mönchengladbach, Gökhan Töre fra Besiktas, Ashley Fletcher fra Manchester United og Sofiane Feghouli fra Valencia.

Ayew har spilt fire Afrikamesterskap for Ghana, og har også deltatt i VM to ganger for hjemlandet. I tillegg er han også sønn av den ghanesiske legenden Abedi Pelé, som var med å vinne Champions League med Marseille tidlig på 90-tallet.

Nå kan Ayew se frem til en tilværelse i Englands hovedstad med West Ham, som denne sesongen flytter inn på Olympic Stadium. Dermed får den ghanesiske stjernen en enda større scene å vise seg på.

Tidenes dyreste West Ham-spiller
Det har vært spekulasjoner rundt overgangen i lang tid, og like før den offisielle kunngjøringen kom avslørte West Ham-styreformann David Gold det hele overfor Sky Sports. Klubbens offisielle Twitter-konto fulgte opp med den kryptiske ordspilltweeten «Ayew ready...?! ⚒», før overgangen deretter ble bekreftet ti minutter senere.

Ifølge engelske medier er overgangssummen i overkant av 20 millioner pund, altså drøyt 220 millioner kroner etter dagens kurs. Det er det meste West Ham har betalt for en spiller noensinne, og Ayew skal spille med draktnummer 20 i Øst-London.

Swansea har allerede hentet erstatteren for forrige sesongs toppscorer. Fredag ble det klart at Fernando Llorente forlater Sevilla for å spille i Wales kommende sesong.

PS! West Ham Premier League-åpner mot Chelsea mandag.