I AKSJON FRA 14.30: De norske håndballjentene kickstarter OL lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
I AKSJON FRA 14.30: De norske håndballjentene kickstarter OL lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik

TV 2-ekspert: – Det kommer til å smelle skikkelig for håndballjentene

TV 2-ekspert Randi Gustad tror ikke akkurat at Norge får det enkelt mot Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Brasil – Norge på TV 2 kl 14.25

Norges håndballjenter sikter seg inn på OL-gullet i Rio, men veien mot det edleste metallet blir langt fra enkelt.

– Det kommer til å smelle skikkelig
TV 2-ekspert Randi Gustad advarer dem som tror at Norge bare kan spasere seg til seier i åpningskampen mot Brasil.

– Brasil stiller med et veldig sterkt lag. De har stjernespillere som alle spiller i europeiske toppligaer. I tillegg har Brasil en ekstremt taktisk klok trener i danske Morten Soubak, sier Gustad til TV 2, og fortsetter:

– Dessuten sies det at det blir smekkfull hall når Norge møter Brasil. Det vil si opp mot 14.000 tilskuere. Derfor kommer det til å smelle skikkelig med en gang for håndballjentene, konstaterer hun.

GULLJENTENE: De norske håndballjentene er våre fremste gullhåp i Rio. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GULLJENTENE: De norske håndballjentene er våre fremste gullhåp i Rio. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

– Ikke vanlig å spille landskamper før lunsj
Gustad minner om at Norges håndballjenter samtidig ikke er vant til å spille kamper om morgenen.

– Denne kampen spilles klokken 09.30 lokal tid. Det er uvant for håndballjentene. Det er ikke akkurat vanlig for dem å spille landskamper lenge før lunsj, påpeker Gustad.

– Men håndballjentene har stått opp klokken seks hver morgen i Brasil kun på grunn av fokuset på denne kampen. Med Thorir Hergeirsson som sjef legges det ikke opp til å stole på tilfeldigheter. Håndballjentene er godt forberedt som vanlig under Thorir Hergeirssons ledelse, minner TV 2-eksperten om.

– Hva må Norge gjøre for å slå Brasil?

– Jeg føler at Norge må spille helt opp mot sitt beste for å vinne. Brasil er et veldig godt lag som satser på medalje i OL. Dette blir definitivt ikke noen «walkover» for Norge. Norge må lime igjen forsvaret og være duellsterke, sier hun.

– Ser vi ut som et gullag?
Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener Norge er et stykke unna toppformen.

– Vi har vist stigende form, selv om det fortsatt er svingende. Det blir viktig for oss å få en internasjonal intensitet. Det får man ikke på trening. Vi trenger å komme oss opp et gir på lørdag, men det tror jeg vi skal klare å trigge på trening inn mot lørdag, sier treneren, som nekter å gullmedaljen på forskudd.

– Ser det ut som et gullag? Det ser ut som et lag med stort potensial. Vi er på vei, men vi må tåle at det går litt opp og ned, mener islendingen.

Nora Mørk er klar over at håndballjentene regnes som Norges største gullfavoritter i OL i Rio.

– Forventningene er høye. Jeg håper som lag at vi skal være bedre enn i London. Da ble vi bare nummer fire i gruppen. Nå må vi være med fra start. Vi er bedre enn vi var for noen uker siden. Vi har vist stigende form, sier Mørk.

I likhet med landslagssjefen mener Mørk at Norge for øyeblikket ikke har toppformen inne.

– Vi blir bedre og bedre, men det er fortsatt mer å gå på, konstaterer hun.

Se Brasil – Norge kl. 14.25