Tongas flaggbærer tok nettet med storm: – Hvor er Tonga, og hvordan kommer jeg meg dit?

Se videoen alle snakker om etter åpningsseremonien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få, om i det hele tatt noen, fanget oppmerksomheten til tv-titterne mer under nattens åpningsseremoni enn Tongas Pita Taufatofua.

TV 2s kommentatorer måtte flire da taekwondo-utøveren entret Maracana kun iført ta'ovala (tongansk plagg), i bar overkropp innsauset i olje.

Se video av Tongas delegasjon på åpningsseremonien i videovinduet øverst på siden!

Om han var ukjent før Rio-lekene, er han i alle fall langt mer kjent etter den utradisjonelle ankomsten på åpningsseremonien.

Taufatofua er en av sju utøvere fra den lille stillehavsøyen som deltar i Rio-OL. 32-åringen er med i sitt første OL etter å ha feilet i forsøket på å nå lekene ved to tidligere anledninger.

Han er født i Australia, men konkurrerer for Tonga på grunn av faren. Til daglig bor og trener Taufatofua i New Zealand.

Ifølge nettsiden generosity.com har Taufatofua viet livet sitt til å hjelpe hjemøse og mindre privilegerte mennesker. Ifølge USA Today samlet Taufatofua inn i overkant av 50 000 kroner på fire måneder for å oppnå drømmen om å nå OL i Rio. Og veien har vært tøff.

Ifølge Wall Street Journal har Taufatofua tilbragt tre måneder i rullestol, samt et halvt år på krykker som følger av skader.

Taufatofua deltar i klassen +80 kg i OL som starter nesten lørdag.