– Norge ser veldig stilige ut...

Samba, fyrverkeri og karneval under åpningsseremonien, men britisk mediegigant kommenterte Norges bekledning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stor norsk dag: Dette må du få med deg fra OL på lørdag!

De olympiske lekene i Rio er i gang. Lekene ble innledet med på spektakulært vis på ærverdige Maracana med fyrverkeri, samba og karneval.

Skytteren Ole-Kristian Bryhn ledet Norge ut på Maracanã som den 140. nasjonen og det norske antrekket fikk umiddelbar oppmerksomhet av BBC.

Se Norge entre arenaen øverst i saken!

– Hvor kan vi få en av de jakkene? Norge ser veldig stilige ut..., tvitret BBC.

– Totalhavari!
Fullt så imponert var ikke den svenske storavisen Expressen.

– Vondt i øynene!, kommenterte Ludvig Holmberg på sin liveblogg. Og fortsatte:

– Hva holder dere på med? Hvite shorts og en fargeeksplosjon på noe som ser ut som en blazer. Jeg så det bare på avstand, men fint om noen kan verifisere det. Det så ut som totalhavari i mine øyne.

Heller ikke ESPN lot seg rive med av den norske OL-kolleksjonen fra Moods of Norway.

– Det ser ut som om de har tatt buksene fra Sotsji (curlingbuksene) og laget jakker av dem, er dommen fra det amerikanske kringkastingsselskapet.

Tok til tårene

Få alt om OL i TV 2s OL-portal!

Fokus på klima

Det hele startet med et innslag som hadde fått navnet Gambiarra som skal gjenspeile hvordan man skaper talent ut av ingenting.

I det kunstneriske innslaget ble 250 metallplakater brukt og 1000 personer. Det hele ble avsluttet med et spektakulært fyrverkeri.

Se OL på TV 2 Sumo!

Etter åpningsinnslaget var det tid for å bli litt mer kjent med vertsnasjonen Brasil og dere historie. Det åpnet med urbefolkningen helt frem til hvordan de store byene ble funnet.

Vanderlei Cordeiro de Lima tente OL-ilden

Så var det duket for den brasilianske modellen Gisele Bundchen på catwalken før et kunstnerisk innslag fra Rios mange favelaer.

Etter det tok seremonien en litt annen retning og det skulle handle om forskjeller og intoleranse i verden. Temaet var miljøet og det å bevare og gjenskape. Det ble vist hvordan det ville ramme gigantiske byer som Rio, Shanghai og Amsterdam om den globale oppvarmingen fortsetter og vannet i sjøene stiger.

OL handler om utøverne det var klart for at nasjonene entret mektige Maracanã. Hellas, som vanlig, var den første nasjonen ut før Afghanistan fulgte på.

Rio-OL satte fokus på klima i åpningsseremonien

Da Bolivia entret arenaen gikk det tydelig opp for svømmeren Jose Quintanilla at han skulle delta i OL. Utøveren tok til tårene da han entret arenaen.

– Norge ser veldig stilig ut...

Etter Norge kom nasjonene inn i tur og orden. Da vertsnasjonen entret Maracanã steg stemningen flere hakk på tribunen.

– Nå er festen i gang på Maracanã, sa kommentator Jørn Sundby.

I tråd med temaet for seremonien ble OL-ringene ikke avduket i de tradisjonelle fargene, men i grønt for å symbolisere fokus på klima, bevare og gjenskape.

Deretter var det tale fra blant annet Thomas Bach før OL-flagget ble heist til den olympiske hymnen og den olympiske eden ble avlagt fra utøverne.

Helt til slutt fikk den tidligere maratonløperen Vanderlei Cordeiro de Lima æren av å tenne OL-ilden og åpne lekene.

Har du fått med deg disse klippene?

Vis mer