Holdt skade skjult – syklet hele Tour de France med brist i ribbeinet

– Det ødela litt av underholdningen i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2): Flere norske sykkelfans var litt småskuffet over at det ikke ble noen etappetriumfer på Edvald Boasson Hagen i årets Tour de France.

Nå innrømmer rudsbygdingen at velten på den aller første etappen til Utah Beach tok mye mer på enn han ga uttrykk for rett i etterkant av smellen.

– Det var vondt i rygg og ribbein etter slaget. Akkurat hva som skjedde det vet jeg ikke, for jeg har ikke tatt noe røntgen, men det satt i en god stund, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Ødela litt av underholdningen

Han vil dog ikke bortforklare mangelen på etappeseier med skadeproblemene.

– Jeg tror ikke det hadde så mye å si, sier han beskjedent.

Men landslagssjef Stig Kristiansen mener skaden var mer alvorlig enn Boasson Hagen selv hevder.

– Jeg fikk jo tidlig beskjed om at det var mye smerter den første uka. Det la nok en stor demper på de etappene han hadde pekt seg ut på forhånd. Kroppen går nesten inn i en slags sykdomstilstand uka etter en sånn smell, så det ødela litt av underholdningen for oss under Tour de France, sier Kristiansen.

Med tanke på lørdagens fellesstart i Rio, tror landslagssjefen at skaden paradoksalt nok kan ha en positiv effekt.

– Det kan jo hende at det slår litt positivt ut for det som skjer etterpå nå i OL. For da er det jo sånn at du ikke får kjørt like hardt som du skulle, og er litt «freshere» nå, sier Kristiansen.

– Edvald tar gull

Lørdagens fellesstart kommer til å bli av den svært harde sorten med en rekke lange stigninger over nesten 240 kilometer i og utenfor Rio de Janeiro.

Boasson Hagen er derfor ikke veldig optimist på egne vegner.

– Jeg er klar, og skal gjøre mitt beste. Men det blir neppe medalje, sier han.

Han mener løypa er for tøff. Men lagkamerat Lars Petter Nordhaug mener at Norges største håp, i kjent stil, snakker ned seg selv.

– Han var i alle fall meget sterk på en intervalløkt vi hadde her om dagen. Det fikk jeg kjenne, sier Nordhaug med et smil, og legger ertende til:

– Nå må jeg snakke han litt opp, og legge litt press på han. Det synes jo han er kjempebehagelig, så vi får kjøre han opp, ler Nordhaug.

– Han sier «ikke medalje», og du sier «kanskje gull»?

– Ja, ja. Jeg tror han tar gull. Det gjør han helt sikkert, sier Nordhaug.