REVANSJESUGNE: Kristoffer Brun og Are Strandli er revansjesugne etter at de misset finalen i London-OL i 2012. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REVANSJESUGNE: Kristoffer Brun og Are Strandli er revansjesugne etter at de misset finalen i London-OL i 2012. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Ny båt skal gi OL-gull

Gullkandidatene Are Strandli og Kristoffer Brun har skaffet seg ny båt til OL, som kan gjøre roduoen raskere enn noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rio de Janeiro (TV 2): Kristoffer Brun og Are Strandli må tåle et favorittstempel før roduoen i lettvekt dobbeltsculler skal til dyst i Rio.

De Norges største medaljehåp etter håndballjentene, og har de dagen kan det bli gull.

– Vi trives egentlig godt med det presset, forteller Kristoffer Brun til samlet pressekorps på hotellet Mango Tree i hjertet av den brasislianske stranden Ipanema.

Ny båt

Til OL har de skaffet seg en ny båt, som kan gi dem en fordel de aldri har kjent på tidligere.

– Den båten vi har nå har potensial for å gå enda fortere enn vanlig. Det er noen småting som vi bare må venne oss til, men i bunn og grunn kan vi gå veldig fort, forteller Are Strandli til TV 2.

Båten er noe stivere enn tidligere båter de har rodd, og bryter vannet godt forteller de. Nå gjenstår kun noen små justeringer.

– Det er kanskje et par prosent som gjenstår, men den har postensial til rakkettfart, mener Strandli.

– I finalen skal den gå i rakettfart, skyter Brun inn med et smil.

– Skal slippe ut ulvene

Den nye "damen" til superduoen har de kun rodd med i ett mesterskap tidligere, under EM i mai. Da ble det en bronsemedalje.

Nå sikter de høyere.

– Franskmennene er jo favoritter, men vi vil veldig gjerne tukte dem. De skal ikke få det lett i alle fall, det er helt sikkert, understreker Kristoffer Brun.

– Formen er på fantastisk go vei, så vi håper selvfølgelig at vi skal ro det beste løpet vi noen gang har gjort, understreker Strandli.

Duoen har vært på pallen i samtlige konkurranser etter OL i London. Nå er de revansjesugne, og vil vise frem skumlere sider av seg selv enn det vi vanligvis ser at de alltid smilene roerne.

– Vi har som mål å ro vårt livs løp, og få ut de ulvene vi har i oss. Det er sant, det er ofte noe på innsiden som vil ut. Nå skal de få komme frem, sier avslutter en tent Brun med sin sedvanlige latter.

Kristoffer Brun og Are Strandli ror innledende heat søndag 7. august. Finalen er fredag 12. august.