SKILLES: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn deltok i kong Carl Gustafs bursdag i Stockholm, april, 2016. Foto: Stella Pictures.
SKILLES: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn deltok i kong Carl Gustafs bursdag i Stockholm, april, 2016. Foto: Stella Pictures. Foto: (c) Pelle T Nilsson

Ari Behn og Märtha Louise skal skilles

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart, sier prinsessen i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har bestemt seg for å gå fra hverandre, skriver Slottet i en pressemelding.

Bo i nærområde

Prinsesse Märtha Louise blir boende i Lommedalen. Prinsessen beholder også familieeiendommen «Bloksbjerg» på Hankø. Begge eiendommene er hennes særeie. Ari Behn vil bosette seg i barnas nærområde, heter det i pressemeldingen.

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet.

Hun fortsetter:

– Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre – til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før. Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre. At vi har prøvd alt over lang tid, og at vi likevel ikke kan møtes der vi gjorde før, gjør det umulig for oss å fortsette.

– Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss. Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg.

–Vondt og trist

Kongeparet har følgende å si om at Ari Behn og Märtha Louise går fra hverandre:

– Det er mange som berøres når et ekteskap går i oppløsning. Det er vondt og trist – også for oss som står rundt. Vi er glade i Ari og er takknemlige for alt vi som familie har opplevd sammen. Vi vil ha et godt forhold til Ari også i fremtiden.

Prinsesse Martha Louise og Ari Behn ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer. De ber om at barna fortsatt kan få være i fred for all presse.

Delt omsorg på barna

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002. Sammen har de barna Maud Angelica Behn, født 29. april 2003, Leah Isadora Behn, født 8. april 2005, og Emma Tallulah Behn, født 29. september 2008. Foreldrene vil ha delt omsorg, og barna fortsetter på sine skoler.

Avkall på tittelen

I januar 2002 etablerte Prinsessen sin egen kommersielle virksomhet, og hun tar selv hånd om sin forretningsdrift. Prinsessen ga samtidig avkall på sin kongelige tittel, Hennes Kongelige Høyhet. I dag eier og driver hun selskapet Soulspring sammen med Elisabeth Nordeng.