GOD PLASS: Slik så det ut på Olympiastadion i Rio de Janeiro onsdag da Sverige møtte Sør-Afrika i fotball. Foto: Pa Photos
GOD PLASS: Slik så det ut på Olympiastadion i Rio de Janeiro onsdag da Sverige møtte Sør-Afrika i fotball. Foto: Pa Photos

TOMME TRIBUNER I RIO:

Folkefesten som forsvant – nå gir de bort 240.000 billetter

TV-bildene av tomme tribuner tvinger OL-arrangøren i Rio til å gi bort billetter gratis til barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

,De første øvelsene under de olympiske sommerlekene i Rio startet onsdag.

De glisne tribunene som vises frem i de innledende fotballkampene har skremt arrangøren.

Rio OLs kommunikasjonsdirektør, Mario Andrada, forteller til britiske The Guardian at 80 prosent av de 7,5 millionene billettene er solgt.

Snur på flisa
Men TV-bildene av et så og si tomt Olympiastadion under for eksempel kvinnekampen mellom Sverige og Sør-Afrika, får nå arrangøren til å iverksette krisetiltak umiddelbart.

I et forsøk på raskt å fylle de tomme tribunene skal det nå utdeles over 240.000 billetter til vanskeligstilte skolebarn.

Billettene er i hovedsak til idretter som ikke er så populære i Brasil. Blant disse finner du golf, rugby og hockey.

Det var tidlig lovnader om at ingen billetter skulle bli gitt bort, men det er nå gjort et unntak for å fylle de tomme setene som har preget OL til nå.

Slik ser du OL
Hele 3300 timer med direktesendinger vil tilbys via TV 2, TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. Dette blir den klart største dekningen av et sommer-OL i Norge noensinne, og en av historiens største satsinger fra TV 2.

– Uansett om du vil følge alt minutt for minutt eller bare se høydepunktene så kommer du ikke til å bli skuffet. På TV 2, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Sumo og TV2.no blir det tidenes OL-dekning 24 timer i døgnet, sier prosjektleder Christine Espeland.

Se TV 2s OL-promo

Sendeskjema for OL i Rio på TV 2 er nå klart her!

TV 2 og TV 2 Sportskanalen vil sende opp mot 800 timer med OL – døgnet rundt i de 17 dagene mesterskapet pågår. TV 2 Sumo vil vise enda mer direkte og her tilbys inntil 3300 timer direktesendte øvelser fra Rio. Dette betyr at TV 2 vil tilby en dekning av årets sommer-OL som er over dobbelt så stor som tidligere.

– Sommer-OL er fire ganger så stort som et vinter-OL. Det skal deles ut 18 gullmedaljer i snitt hver dag under hele arrangementet. Og for de som ønsker å få med seg absolutt alt fra OL, eller se nattens øvelser i sin helhet uten å få avslørt resultatene – da er TV 2 Sumo stedet å være. TV 2 Sumo vil tilby mye mer enn det som vises på TV 2 og TV 2 Sportskanalen, forteller Espeland.

TV2.no vil tilby siste nytt og høydepunkter hele døgnet gjennom mesterskapet.

Åpningsseremonien fra Rio sendes direkte klokka 01.00 natt til lørdag den 6. august, og allerede den første dagen vises flere norske utøvere.

FOLKETOMT: Det er glissent til nå på tribunene i Rio. Foto: NTB Scanpix.
FOLKETOMT: Det er glissent til nå på tribunene i Rio. Foto: NTB Scanpix. Foto: Mike Egerton