INGEN NÅDE: Med et solid politigrep ble tyven holdt fast av politikvinnen Mikaela Kellner og en venninne. Foto: Privat: Jenny Kitsune Adolfsson via AP
INGEN NÅDE: Med et solid politigrep ble tyven holdt fast av politikvinnen Mikaela Kellner og en venninne. Foto: Privat: Jenny Kitsune Adolfsson via AP Foto: Jenny Kitsune Adolfsson

Mikaela pågrep tyv i bikini – slik svarer hun på kritikken

Bildet av den svenske politikvinnen har gått verden over, men Mikaela har også måttet tåle kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er kanskje sommerens beste blinkskudd, bildet av den svenske politikvinnen som kun iført bikini overmanner en tyv i en svensk park.

Bildet tok etter hvert fullstendig av i sosiale medier og ble omtalt verden over.

– Det har vært helt sykt. Kjemperart. Det har ringt journalister fra Japan. Jeg har også fått tilsendt et klipp med saken fra kinesisk TV. Hele Europa og USA har også hengt seg på, sier hun ifølge Expressen.

Stort sett har tilbakemeldingene vært positive, men Mikaela har også fått kritikk for håndteringen av situasjonen i ulike kommentarfelt.

I et nytt blogginlegg imøtegår Mikaela kritikken. – De som kritiserer får bare kritisere det de vil, skriver hun.

Rasismeanklager

Lesere av Aftonbladet har blant annet anklaget henne for å være rasist i avisens kommentarfelt. Det gjør henne opprørt.

– De første som ringte meg var Aftonbladet og da sa jeg at det var en utenlandsk gutt som kom fram til oss. Jeg reflekterte ikke noe over det da, men da det ble publisert fikk jeg meldinger om at det var unødvendig å nevne det. Det skapte reaksjoner og det var unødvendig. Jeg fikk endret det og har siden bare omtalt ham som en «gutt», sier Mikaela.

– For voldsom

Andre har kritisert Mikaela for å sette kneet i ryggen på tyven og for å bruke unødvendig kraft og vold under pågripelsen.

– Om man ser skikkelig på bildet så ser man tydelig at jeg ikke trykker kneet ned i mannens brystrygg. Det er vanskelig for folk å vite dette ut fra bildet. De som ikke har sett meg i virkeligheten tror kanskje at jeg bare er 1.80 cm lang, men jeg er kort og veier 55 kilo. Jeg er ingen stor jente. Jeg må bruke det lille jeg har for å holde ham på plass og det var ikke så lett, skriver hun.

Mannen ga til slutt opp å gjøre motstand og innså at han var sjanseløs mot politikvinnen som driver aktivt med kroppsbygging på fritiden.

Vil ikke bli kalt for en helt

Til tross for at hun ikke liker å kritisert vil hun heller ikke ha noe av helteskildringene som enkelte har kommet med.

– Dette er ingen helteinnsats, dette er hverdagskost for en politikonstabel, konstaterer hun.

Hun avslutter med å takke den anonyme kunstneren som har tegnet henne som superhelt-figur og sier at hun gjerne vil komme i kontakt med vedkommende.