SIKKERHET: Tusenvis av soldater og politibetjenter skal ta seg av utøvernes og publikums sikkerhet under OL. Her er militært politi utenfor den olympiske parken i Rio de Janeiro i juli 2016. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/NTB Scanpix
SIKKERHET: Tusenvis av soldater og politibetjenter skal ta seg av utøvernes og publikums sikkerhet under OL. Her er militært politi utenfor den olympiske parken i Rio de Janeiro i juli 2016. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/NTB Scanpix Foto: Fabrizio Bensch

– Lommetyv drept ved OL-parken i Rio

En mann gikk til motangrep da han og familien ble ranet i sin bil i nærheten av OL-parken i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 60-årene har skutt og drept en raner som overfalt ham nær den olympiske parken i Rio de Janeiro, melder Sky News.

Brasilianske medier melder at mannen, hans kone og deres datter skal har vært i bilkø i området Barra da bilen deres ble omringet av to motorsyklister.

Ifølge politiet brukte en av motorsyklistene en pistol til å knuse ett av bilvinduene. Deretter krevde han å få mannens klokke.

Men da gikk mannen til motangrep. Han dro raneren inn i bilen, tok våpenet og skjøt og drepte han, skriver Sky News.

Politiet i Rio de Janeiro sier til nyhetsbyrået AP at mannen som ble forsøkt ranet er en advokat og russisk visekonsul. Den russiske ambassaden hevder på sin side at mannen ikke er en russisk diplomat.

Det er ikke uvanlig at bilister blir ranet på motorveiene i Rio de Janeiro. Særlig i områder med mye trafikk, hvor motorsykler kan kjøre mellom bilene og lett unnslippe, skjer det ofte slike ran.

De olympiske lekene i Rio starter sparkes i gang fredag. Åpningsseremonien går i gang fredag ettermiddag norsk tid.

Over 85.000 politibetjenter og soldater skal ta seg av sikkerheten i Rio under OL.