BLIR SKALPERT: Knivene på gressklipperne treffer like over pinnsvinenes øyene, og deretter ryker hele huden, en del tagger, et øye eller øre, sier en veterinær. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BLIR SKALPERT: Knivene på gressklipperne treffer like over pinnsvinenes øyene, og deretter ryker hele huden, en del tagger, et øye eller øre, sier en veterinær. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm

Robotgressklippere skalperer pinnsvin

Svenske distriktsveterinærer slår alarm om antallet pinnsvin som blir skadd av robotgressklippere. Gressklipperne går ofte om natten i folks hager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den vanligste skaden vi ser på pinnsvinene er at de blir skalpert. Knivene treffer like over øyene, og deretter ryker hele huden, en del tagger, et øye eller øre, sier Susanne Johansson ved distriktsveterinæren i Mora til Dalarnas Tidningar.

– Noen pinnsvin kan vi redde, men en del har såpass omfattende skader at vi må avlive dem med en gang, sier hun.

Det er heller ikke alle pinnsvin som får behandling hos veterinær. Mange som blir skadd, går for å dø i skogen. Johansson ber derfor folk om å slå av robotgressklipperne om natten, som er den tiden på døgnet pinnsvinene er mest aktive. (©NTB)