DØDE: 64 år gamle Darlene Horton var på reise i London sammen med ektemannen da hun ble drept. Foto: Metropolitan Police
DØDE: 64 år gamle Darlene Horton var på reise i London sammen med ektemannen da hun ble drept. Foto: Metropolitan Police

Darlene (64) ble knivdrept i London-angrepet

Hun skulle reise hjem til USA dagen etter. Men amerikanske Darlene Horton (64) ble drept i knivangrepet i London onsdag kveld. En norsk 19-åring er siktet for angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 64 år gamle kvinnen var på besøk i London sammen med mannen sin da hun ble knivstukket og drept sent onsdag kveld.

Hun ble erklært død på stedet av helsepersonell.

En norsk 19-åring med somalisk opprinnelse er pågrepet og siktet for angrepet hvor ytterligere fem mennesker ble såret.

Universitet hvor Darlene Hortons mann er ansatt, Florida State University, opplyser at paret skulle reise hjem til Tallahassee i Florida torsdag.

– Det finnes ikke ord for å beskrive sorgen etter denne forferdelige tragedien, sier lederen for universitetet, John Thrasher, i en uttalelse.

Ikke terrorangrep

Politiet i London opplyser at det ikke er funnet bevis på at angrepet var en terrorhandling. Politiet tror heller ikke angrepet var planlagt.

– Til tross for at etterforskningen ikke er ferdig, viser jobben vi har gjort så langt at denne tragiske hendelsen ble utløst av psykiske problemer, sier Mark Rowley, Londons assisterende politimester, ifølge DailyMail.

– Blod på hendene

Vitner beskriver en kaotisk situasjon etter angrepet.

En syklist som passerte åstedet etter angrepet, sier en spansk familie ropte etter ham for hjelp. Syklisten så ikke selv angriperen, men forteller at familien beskrev gjerningspersonen for politiet.

– Idet politiet ankom, spurte de familien om mannen hadde ropt noe. De fortalte at han ikke hadde sagt noenting, sier han til DailyMail.

Jodie Parry var på hotellrommet sitt da hun hørte bråk på gata. Hun forteller til BBC at angriperen ikke brydde seg om politiet da de ropte at han skulle slutte å løpe.

– Han hadde faktisk en kniv i hånden, og han hadde blod på hendene sine, sier hun.

Fem såret, én alvorlig

Angrepet skjedde i et populært turistområde ikke langt unna British Museum i Bloomsbury.

19-åringen sitter i politiets varetekt. Ifølge Kripos er den siktede en norsk statsborger på 19 år og registrert utvandret fra Norge til Storbritannia i 2002.

Fem andre personer ble såret i angrepet. En britisk mann ble knivstukket i magen og er innlagt på sykehus med alvorlige skader. Tilstanden er stabil.

Fire andre, en amerikaner, to australiere og en israeler, personer ble torsdag utskrevet fra sykehus. De fikk knivskader i bryst, rygg, og arm, men ble ikke alvorlig skadd.

Politiet aksjonerte torsdag mot en adresse nord i London og skal aksjonere mot et annet sør i byen, skriver Metropolitan Police i en pressemelding.

Fortsatt er det økt polititilstedeværelse i gatene, og slik kommer det til å være så lenge det er nødvendig, opplyser politiet.