siktet for dødstrusler mot politiet:

Nordmann (28) risikerer fem års fengsel i USA

En bergenser som er siktet for å ha truet med å drepe politifolk, kan få opptil fem års fengsel og over 2 millioner kroner i bot i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen, som er fra Bergen, sitter nå varetektsfengslet fram til høringen om kausjon starter tirsdag neste uke, melder AP.

28-åringen ble pågrepet onsdag etter at han gjennom epost og Twitter hadde framstilt trusler mot politiet i Portland i delstaten Maine.

Torsdag ettermiddag lokal tid ble han ført inn til en høring i retten, ikledd en gul fangeuniform, melder avisen Portland Press Herald.

Holdes fengslet

Aktor Michael Conley ba om at 28-åringen holdes i varetekt fram til saken mot ham kommer opp for retten. Det er svært høy sannsynlighet for at nordmannen kommer til å rømme, og å holde ham fengslet er den eneste måten å ivareta samfunnets sikkerhet på, argumenterte Conley.

28-åringens pass er beslaglagt, og norske myndigheter er informert om pågripelsen.

Nordmannens forsvarer David Beneman har ikke ønsket å kommentere saken, melder AP.

Venner sjokkert

Mannen, som ifølge venner har Asperger syndrom, fortalte politiet som pågrep ham at truslene hadde fått «ønsket effekt», skriver Portland Press Herald som viser til rettsprotokollen.

Da han ble tatt med til politistasjonen onsdag, innrømmet 28-åringen at han hadde sendt truslene, ifølge avisen. Han skal ha innrømmet å laget en Twitter-konto for å skrive tre meldinger med trusler mot Portland-politiet.

Venner og bekjente er sjokkert over anklagene, og en av dem beskriver ham som «den mest fredelige personen jeg noensinne har kjent», ifølge avisen.

Nordmannen skal være svært opptatt av film og tegneserier, men aldri tidligere ha vist interesse for verken politikk eller vold.

28-åringen risikerer opptil fem år i fengsel og en bot på 250.000 dollar, over 2,1 millioner norske kroner for truslene.