FLYTTER TIL WALES: Fernando Llorente skifter ut La Liga med Premier League den kommende sesongen. Her er han avbildet fra tiden i Juventus. Foto: @SwansOfficial
FLYTTER TIL WALES: Fernando Llorente skifter ut La Liga med Premier League den kommende sesongen. Her er han avbildet fra tiden i Juventus. Foto: @SwansOfficial

Spansk verdensmester klar for Premier League

Fernando Llorente bytter ut Sevilla med Swansea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea har sikret seg en solid forsterkning foran Premier League-starten med den spanske spissen Fernando Llorente.

Overgangen har vært omtalt i britiske medier de siste dagene, men Swansea bekreftet først overgangen i dag.

Llorente kommer til klubben fra Sevilla, der han har spilt siden forrige sesong. Spissen hadde opprinnelig to år igjen av kontrakten med den spanske klubben, men selges til Swansea for en foreløpig ukjent sum.

Llorente har skrevet under en toårskontrakt med The Swans, og får trøye nummer ni.

– Jeg er veldig glad for å komme hit til Swansea. Jeg har scoret mål i både La Liga og Serie A, og nå ønsker jeg å score mange mål for denne klubben i Premier League, sier Llorente.

Den høyreiste 31-åringen er utvilsomt mest kjent for gjennombruddet i Athletic Bilbao på slutten av 2000- og tidlig 2010-tallet, der han blant annet var delaktig i baskernes suksess i Europaligaen.

Solid spill for Athletic og flere landskamper for Spania sørget etterhvert for en overgang til Juventus i 2013. Der endte han med 23 mål på 66 kamper før han vendte hjem til Spania og Sevilla i fjor sommer.

Llorente scoret sju mål på 36 kamper for Sevilla forrige sesong.

Baskeren har en imponerende CV, med både VM- og EM-tittel på samvittigheten for Spania, samt to Serie A-titler med Juventus. I mai vant også Europaligaen med Sevilla.

Llorente var også på banen da Juventus tapte Mesterliga-finalen for Barcelona i fjor.

Llorente er en sårt tiltrengt spissforsterkning for Swansea, ettersom den offensive trioen Alberto Paloschi, Éder og Bafetimbi Gomis forsvant til henholdsvis Atalanta, Lille og Marseille (på lån) tidligere i sommer.