STØTTE: Her er Clint Eastwood på Republikanernes nominasjonsmøte i Tampa. Han røper at han vil stemme på Donald Trump. Foto: Scanpix og Stella Pictures.
STØTTE: Her er Clint Eastwood på Republikanernes nominasjonsmøte i Tampa. Han røper at han vil stemme på Donald Trump. Foto: Scanpix og Stella Pictures.

Derfor støtter Hollywood-legenden Donald Trump

Skuespiller og republikaner Clint Eastwood avslører at han foretrekker Donald Trump som president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi kjenner han best som effektiv drapsmann i westernfilmer og som kjepphøy politimann i Dirty Harry-filmene.

Trump-supporter

Nå går filmlegenden Clint Eastwood (86) ut og innrømmer at han heller foretrekker Donald Trump (70) som president enn Hillary Clinton (68).

– Jeg måtte ha gått for Trump, for Clinton har erklært at hun skal følge i Obamas fotspor. Det har bare skjedd for mye rart i den leieren, sier han til Esquire.

Republikaner

86-åringen har i en årrekke støttet Det republikanske partiet i USA, og han var også i en kort periode borgermester i byen Carmel i California.

Til det amerikanske magasinet Esquire forteller skuespilleren at han er lei av det politiske korrekte klimaet i amerikansk politikk, og derfor støtter han Trump.

– Han har sagt mange dumme ting. Det har de alle sammen gjort på begge sider. Men alle, også mediene sier, «Ja det der er rasistiskt», også gjør de et stort nummer ut av det, sier skuespilleren til Esquire.

Clint Eastwood i debatt før han ble valgt til borgermester i Carmel, California, feb, 1986. Foto: Orville Meyers/Scanpix.
Clint Eastwood i debatt før han ble valgt til borgermester i Carmel, California, feb, 1986. Foto: Orville Meyers/Scanpix. Foto: Orville Myers

Lei av politisk korrekthet

Clint Eastwood har ved flere anledninger holdt taler på ulike arrangementer i Det republikanske partiet. Han liker ærligheten til Trump.

– Trump er inne på noe. Alle er lei av politisk korrekthet og Trump sier bare det han tenker. Jeg skjønner hva han mener, men jeg er ikke alltid enig, sier filmstjernen.