FUNNET DREPT: Politiet bærer bort avdøde Trude Espås etter at hun  ble funnet i en steinrøys i Geiranger ti dager etter at hun forsvant  i 1996.
Arkivfoto: Marit Hommedal / SCANPIX
FUNNET DREPT: Politiet bærer bort avdøde Trude Espås etter at hun ble funnet i en steinrøys i Geiranger ti dager etter at hun forsvant i 1996. Arkivfoto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto: Hommedal, Marit

Politiet ber Kripos se på Espås-saken med nye øyne

Politimesteren i Sunnmøre politidistrikt ber nå Kripos' Cold Case-enhet om å gå igjennom etterforskningsmaterialet etter drapet på Trude Espås.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag neste uke er det 20 år siden kvinnen fra Orkanger ble voldtatt og drept i utkanten av turistbygda Geiranger på Sunnmøre.

– Drapet på Trude Espås i Geiranger har aldri vært henlagt fra politiets side. Det kommer fortsatt inn nye tips som blir etterforsket. Men dessverre har vi ikke greid å finne gjerningsmannen, sier politimester Ingar Bøen i Møre og Romsdal til Avisa Sør-Trøndelag.

Ifølge avisen er det digitaliseringen av hele det omfattende etterforskningsmaterialet som gjør det mulig for Kripos å kunne etterforske saken med den nye enheten for alvorlige uoppklarte saker.

Det omfattende etterforskningsarbeidet, som blant annet har innebåret registrering av 5.000 personer som oppholdt seg i Geiranger på drapstidspunktet, avhør av over 3.000 mennesker i 37 land og lagring av 15.000 turistbilder, har ikke ført fram.

Saken har vakt engasjement, og har vært i lyset flere ganger. Senest i TV 2s krimprogram «Åsted Norge» fra januar i år. (©NTB)