Politiet ber Kripos se på Espås-saken med nye øyne

Politimesteren i Sunnmøre politidistrikt ber nå Kripos' Cold Case-enhet om å gå igjennom etterforskningsmaterialet etter drapet på Trude Espås.

FUNNET DREPT: Politiet bærer bort avdøde Trude Espås etter at hun  ble funnet i en steinrøys i Geiranger ti dager etter at hun forsvant  i 1996.
Arkivfoto: Marit Hommedal / SCANPIX
FUNNET DREPT: Politiet bærer bort avdøde Trude Espås etter at hun ble funnet i en steinrøys i Geiranger ti dager etter at hun forsvant i 1996. Arkivfoto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto: Hommedal, Marit

Mandag neste uke er det 20 år siden kvinnen fra Orkanger ble voldtatt og drept i utkanten av turistbygda Geiranger på Sunnmøre.

– Drapet på Trude Espås i Geiranger har aldri vært henlagt fra politiets side. Det kommer fortsatt inn nye tips som blir etterforsket. Men dessverre har vi ikke greid å finne gjerningsmannen, sier politimester Ingar Bøen i Møre og Romsdal til Avisa Sør-Trøndelag.

Ifølge avisen er det digitaliseringen av hele det omfattende etterforskningsmaterialet som gjør det mulig for Kripos å kunne etterforske saken med den nye enheten for alvorlige uoppklarte saker.

Det omfattende etterforskningsarbeidet, som blant annet har innebåret registrering av 5.000 personer som oppholdt seg i Geiranger på drapstidspunktet, avhør av over 3.000 mennesker i 37 land og lagring av 15.000 turistbilder, har ikke ført fram.

Saken har vakt engasjement, og har vært i lyset flere ganger. Senest i TV 2s krimprogram «Åsted Norge» fra januar i år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2