Clinton-tilhengere tar selfie med Hillary under et valgkampmøte i Colorado. FOTO: JASON CONNOLLY / AFP / NTB scanpix
Clinton-tilhengere tar selfie med Hillary under et valgkampmøte i Colorado. FOTO: JASON CONNOLLY / AFP / NTB scanpix Foto: JASON CONNOLLY

Krisestemning i Trump-leiren – nå suser Clinton avgårde på målingene

På Fox News-målingen leder Hillary Clinton med 10 prosentpoeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennomsnittet for målingene som er foretatt etter demokratenes landsmøte, viser at Hillary Clinton leder med 5,1 prosentpoeng foran Donald Trump, ifølge Real Clear Politics.

Meningsmålingen fra Fox News gir Clinton en oppslutning på 49 prosent. Trump ligger hele ti prosentpoeng bak, med 39 prosent. Selv om 61 prosent av de spurte mener Hillary er uærlig, mener et flertall i Fox News-målingen at hun er bedre egnet som president enn Trump.

Flere mektige republikanere har vendt ryggen til Trump, viser BBCs oversikt over republikanske utbrytere. NBC News melder at Trump driver partiet mot bristepunktet. Stemningen i Trump-leiren skal være verre enn velgerne er klar over.

– Panikken øker blant republikanerne, sier republikaneren Ed Rogers, som tidligere har jobbet i Det hvite hus, til LA Times.

Bare i løpet av de siste dagene har utspillene fra presidentkandidat Trump vist at staben ikke synes å ha kontroll på ham. I flere dager har Trump kranglet med foreldrene til en drept, muslimsk veteran. Under en valgkamptale endte han opp med å kaste en baby ut av lokalet, og mangemilliardæren bløffet om Purple Heart-medaljen han fikk av en veteran. Ifølge CNNs kilder er de som jobber tett på Trump, lei av alle feidene han fører. Nå foregår det ifølge LA Times samtaler blant partifeller om hva som skjer dersom han må erstattes.

Trumps tidligere seniorrådgiver Barry Bennett, som fortsatt støtter Trump, vedgår at de to siste ukene har vært et mareritt for republikanernes kandidat.

– Det er ingen tvil om at han er nødt til å bli mer disiplinert, sier Bennett til LA Times.