
Salmonella-alarm i svensk kjøttdeig
Har du vært på harrytur og handlet kjøttdeig, må du sjekke varene dine.
Det er den svenske matvaregrossisten Axfood som kaller tilbake «Garant blandfärs 20%» og «Garant kalvfärs 15%».
Under en rutineprøve av de to farsene ble det funnet spor av det de mistenker kan være salmonellabakterien.
Produsenten tar ingen sjanser, og oppfordrer alle kunder som har kjøpt disse produktene til å levere det tilbake til butikken det er kjøpt. Kjøttdeigen skal ikke kastes i søpla, da partiet skal destrueres.
Axfood leverer mat til butikker overe hele landet. Kjedene som er berørt er Tempo, Willys Hemköp og Axfood Snabbgross.
Produksjonen er nå stanset, og produktet er trukket fra butikkene.
Salmonellabakterien lever i kjøtt og egg, og smitter ved inntak dersom maten ikke varmebehandles godt nok. Bakterien dør ved 72 grader. Blir man smittet kan det føre til omgangssyke, brekninger, diaré, magekramper og feber.