Billig svensk kjøttdeig er en slager på harrytur. Men pass på! Et parti mistenkes nå å inneholde salmonella. Foto: Morten Holm / SCANPIX 
Billig svensk kjøttdeig er en slager på harrytur. Men pass på! Et parti mistenkes nå å inneholde salmonella. Foto: Morten Holm / SCANPIX  Foto: Holm, Morten

Salmonella-alarm i svensk kjøttdeig

Har du vært på harrytur og handlet kjøttdeig, må du sjekke varene dine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den svenske matvaregrossisten Axfood som kaller tilbake «Garant blandfärs 20%» og «Garant kalvfärs 15%».

Under en rutineprøve av de to farsene ble det funnet spor av det de mistenker kan være salmonellabakterien.

Produsenten tar ingen sjanser, og oppfordrer alle kunder som har kjøpt disse produktene til å levere det tilbake til butikken det er kjøpt. Kjøttdeigen skal ikke kastes i søpla, da partiet skal destrueres.

Axfood leverer mat til butikker overe hele landet. Kjedene som er berørt er Tempo, Willys Hemköp og Axfood Snabbgross.

Produksjonen er nå stanset, og produktet er trukket fra butikkene.

Salmonellabakterien lever i kjøtt og egg, og smitter ved inntak dersom maten ikke varmebehandles godt nok. Bakterien dør ved 72 grader. Blir man smittet kan det føre til omgangssyke, brekninger, diaré, magekramper og feber.