TAKK FOR SKYSSEN: Søppelbilsjåføren rygget mot et tre slik at bjørnen fikk kommet seg opp i et tre. Foto: Evan Welsch via AP
TAKK FOR SKYSSEN: Søppelbilsjåføren rygget mot et tre slik at bjørnen fikk kommet seg opp i et tre. Foto: Evan Welsch via AP Foto: Evan Welsch

Bjørn haiket på søppelbil i USA

En bjørn i New Mexico fikk nylig ufrivillig skyss på taket av en søppelbil. Kjøreturen kom på over åtte kilometer før dyret kom seg av bilen og opp i et tre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjåføren hadde hentet søppel da han hørte et skrik og innså at det var en bjørn på taket. Da hadde den vært med fram til der parkvesenet har et skogbrannhelikopter stående, sier talskvinne Julie Anne Overton for nasjonalparken Santa Fe.

Helikopterets mekaniker Evan Welsch, som tok bilde av bjørnen, sier at om lag 30 skogs- og nasjonalparkarbeidere kom til stedet for å se på det spesielle skuet.

Sjåføren ble anbefalt å rygge mot et tre, sånn at bjørnen fikk en rømningsvei. Bjørnen klamret seg til treet og ble der i en time eller to, før den omsider klatret ned og løp unna. (©NTB)