Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mobilspillet Pokemon Go har gitt det gamle spillfranchisen en ny vår over hele verden i sommer. Spillet slår alle rekorder, og sprer seg rundt i verden som ild i tørt gress.

Mobilspillet har ført til at flere nå selger gamle Pokemon-effekter på nettet til svimlende summer.

Nå melder nettavisen Mashable at en video av hund skaper furore på Facebook. Hunden har nemlig blitt farget til å ligne på en av seriens hovedkarakterer, Pikachu.

Videoen sprer seg på nettet, og har blitt delt over 4000 ganger, og fått 43.000 kommentarer. På langt nær alle er positive, og flere mener pelsfargingen er dyreplageri.

«Hvorfor skulle noen gjøre noe sånt med et dyr? SMH (rister på hodet, journ.anm.)», skriver en, mens en annen skriver «Ikke rart at verden er ødelagt når det finnes folk som tenker at det der er OK».

Se videoen i bunnen av artikkelen

«Likerklikk er viktigere enn helsen til hunden. Jeg føler med denne hunden, som har så slemme hundeeiere», står det lenger ned i kommentarfeltet.

Noen påpeker også at det kan være giftige stoffer i hårfargingsmiddelet, mens andre tar det hele med stoisk ro:

«Den hunden ser lykkelig ut, dere må roe dere med dette "redde verden"-tullet. Hvis eieren mishandlet hunden hadde den vært red. Den lille hunden ser ut som den vil hoppe rett inn i en pokeball».

Dyrebeskyttelsen i Storbritannia er bekymret over at flere nå farger pelsen på hundene sine, og ber hundeeiere om å passe på at fargen som brukes ikke er giftig, ifølge Mashable.

Hva synes du? Si din mening på TV 2 Nyhetenes Facebook-gruppe.