ANNONSØRINNHOLD:

Morgendagens Helter: Stem på Årets fotballtalent

DELFINALE 2: Dette er kandidatene i den andre delfinalen til Årets fotballtalent.
DELFINALE 2: Dette er kandidatene i den andre delfinalen til Årets fotballtalent.
Martin Samuelsen, Amalie Eikeland eller Mohamed Ofkir. Hvem fortjener å vinne den andre delfinalen?

TV 2 skal sammen med Statoil Morgendagens Helter og Norges Fotballforbund kåre årets fotballtalent også i 2016.

Her møter du kandidatene i den andre delfinalen: Martin Samuelsen, Amalie Eikeland og Mohamed Ofkir.

Avstemningen er nå avsluttet. Se vinneren i Fotballkveld 14. august.

Kandidat 1: Martin Samuelsen

Martin Samuelsen har allerede oppnådd mye i en alder av 19 år, med proffkontrakt hos West Ham og landslagsdebut for Norge.

– Det har gått over all forventning denne sesongen. Jeg hadde egentlig bare forventet å spille U21-fotball og få jevnlig med kamper. Men det har vært en eneste stor opptur å avslutte med debuten på landslaget. Det har vært en veldig bra sesong, og det kan bare gå bedre nå.

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst sier dette om Martin Samuelsen:

– Han er svært leken og underholdende i spillestilen sin og det beste av alt er at han tørr å vise frem hele sitt register i kamp. Han har alle forutsetninger for å lykkes både i Premier League og på det norske landslaget.

Kandidat 2: Amalie Eikeland

Amalie Eikeland debuterte i Toppserien for Arna-Bjørnar allerede som 15-åring, og har nå spilt for Bergenslaget i nærmere seks år.

– Det at jeg debuterte i toppserien når jeg var femten år tror jeg at jeg har fått mye erfaring av og tatt med meg i årene som jeg har spilt. Samtidig så var det veldig lærerikt og ikke minst utfordrende å begynne så tidlig.

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst trekker frem hurtigheten til Amalie Eikeland.

– Amalie innehar to egenskaper som er veldig viktig i dagens fotball, nemlig fart og dribleferdigheter. Det gjør at hun er veldig god en mot en, og at hun kan åpne opp et hvert forsvar.

Kandidat 3: Mohamed Ofkir

Mohamed Ofkir er midtbanespiller for Lillestrøm SK, og fikk sin Tippeligadebut i en bortekamp mot Aalesund i april 2015.

Ofkir forteller at han alltid har vært glad i å spille fotball og har trent mye.

– Jeg er den eneste i familien som driver med idrett, men jeg har fått veldig mye støtte. Jeg har terpet veldig mye og trent veldig mye på egenhånd. Veldig treningsnarkoman, kan du si. Det har ført meg til den jeg er i dag.

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst påpeker Ofkirs dribleegenskaper.

– Mohamed Ofkir innehar gode offensive kvaliteter og har et stort finteregister. Selv har han brukt utallige timer på å lære seg nye finter fra youtube. Han har planer om å drible seg frem til både A-landslagsplass og ut i Europa.

Avstemningen er nå avsluttet. Se vinneren i Fotballkveld 14. august.

Om kåringen:

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoil Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som donerer til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Årets talent blir kåret i november og blir tildelt 50.000 kroner til å donere til klubben som har betydd mest for karriereutviklingen.

Kristine Bjørdal Leine vant delfinale 1 og er videre til finalen.

Tidligere vinnere:
2015 Sander Svendsen (Molde)
2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)
2013 Mads Møller Dæhli (Molde)
2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
2010 Markus Henriksen (Rosenborg)

Lik TV 2 Sporten på Facebook