Å tukle med denne kan koste deg dyrt

Varebilen kan fort få personbil-pris om man gjør noe med skilleveggen

Å endre på skilleveggen i en varebil skal man ikke gjør. Det kan fort koste mye mer enn det smaker.
Å endre på skilleveggen i en varebil skal man ikke gjør. Det kan fort koste mye mer enn det smaker.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

På vår VW Transporter (med grønne skilt),er det metallskillevegg mellom forsetene og lasterommet. På oversiden av denne er det plastvegg. Den begynner i overkant av seteryggene. Er det noe i veien for å fjerne denne plastveggen, i og med at den sitter så høyt opp? (det står at det skal være skillevegg bak forsetene inn til lasterom)

Vi har snekret senger baki bilen og bruker den som bobil. Det blir mye bedre luft å sove i, dersom vi får litt tilsig av luft fra vinduene foran... Takk for svar! Mvh Astri

Benny svarer:

Hei Astri. Mitt råd er veldig enkelt her. Nemlig: Ligg unna å tukle med skilleveggen i varebilen din. Det motsatte kan nemlig bli en kostbar affære. En svært kostbar en også ...

Statens vegvesen og Tollvesenet ser nemlig med alt annet enn velvillige øyne på om skilleveggen er flyttet, fjernet eller forandret.

Blir man stoppet i kontroll med dette, er veien ofte veldig kort til å måtte betale avgifter som om bilen var en personbil. Det kan – avhengig av bilmodell og årsmodell – dreie seg om titusenvis av kroner. Så altså - la skilleveggen stå.

Les også: Bøyd feste på varebil-veggen kostet 85.388 kroner

Det finnes håp...

Du sier ikke noe om hvilken årsmodell/type deres VW Transporter er. Men jeg vil anta – uten å vite noe sikkert – at det her kanskje kan finnes alternativer.

At du muligens kan få montere ett gitter som kan slippe gjennom luft, i stedet for det tette vinduet jeg går ut i fra at du har nå.

Men her er det viktig å sjekke nøye på forhånd. Både med importør og Statens vegvesen om det i det hele tatt er mulig. Få det i så fall skriftlig og ført inn i vognkortet.

Andre alternativer for å få luft inn i varerommet er å montere takluke a-la den som er på en del campingvogner, det er både billig og enkelt. Et annet alternativ er å montere "skyve-glass" i for eksempel vareromsdøra. Så dette lar seg løse uansett hvor rigide paragrafrytterne er.

Lykke til med bobilprosjektet!

Les også: Varebil - Er det forbudt å ha seng baki bilen?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: