Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roaming i utlandet kan tære litt på lommeboka.

Det fikk den japanske turneren Kohei Uchimura (27) føle på etter å ha spilt Pokémon Go i Brasil, melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

27-åringen, som er regjerende olympisk mester i mangekamp, er i Rio de Janeiro for å delta i nok et OL. Han har tidligere vunnet fem OL-medaljer, og omtales av mange som verdens beste turner.

Uchimura ville kanskje også bli verdens beste Pokémon-trener, for han spilte på seg en regning på 5.000 dollar, over 42.000 norske kroner.

– Han så død ut da laget spiste sammen den dagen, forteller lagkamerat Kenzo Shirai til Kyodo.

Slapp regningen

Det endte imidlertid godt for Uchimura. Han forklarte mobilselskapet hva som hadde skjedd, og de besluttet at han kunne få slippe å betale monsterregningen og heller betale 30 dollar per dag (250 kroner).

– Jeg hadde skikkelig flaks, sier turneren selv.

Det er ikke kjent hvor mye Uchimura spilte Pokémon Go ettersom spillet fortsatt ikke er fullstendig tilgjengelig i Brasil. Deler av spillet funker, men det er ingen Pokémon i utøverlandsbyen.

Utøverne fortviler

Til tross for at zika-viruset herjer, vannet er forurenset og problemer med vann og elektrisitet i utøverlandsbyen i Rio, er det den manglende tilgangen på spillet som har fått utøverne ut av balanse.

– Jeg skulle ønske jeg kunne løpe rundt i landsbyen og fange Pokémon. Men jeg får det ikke på telefonen. Det er greit, men det hadde vært gøy å gjøre, sier fotballspiller Anna Green fra New Zealand til nyhetsbyrået AP.

En rekke andre utøvere har uttrykt sin frustrasjon på Twitter.

Rio de Janeiros ordfører Eduardo Paes har til og med i et Facebook-innlegg bedt spillutvikleren Niantic om å lansere spillet i byen før OL starter.

Niantic har imidlertid ikke svart på når man får lov til å fange Pokémon i Brasil.