Norway Cup-trener siktet for seksuelt krenkende atferd

En trener for et utenlandsk fotballag som deltar på Norway Cup, er pågrepet og siktet av politiet for seksuelt krenkende atferd mot minst fem norske jenter i alderen 14 - 16 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den mannlige treneren ble pågrepet sent tirsdag kveld ved en skole i Oslo hvor flere lag bor under turneringen.

– Vi har mottatt anmeldelse av mannen fra fem jenter i alderen 14 til 16 år, de er alle norske og deltar i turneringen. Vi har i tillegg opplysninger som gjør at vi etterforsker om det kan være flere forhold, sier Grete Lien Metlid, Leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til TV 2.

Krenkelsene mannen er anklaget for, skal ha vært i form av uønsket beføling.

– Vi er i en kartleggingsfase og har gjort innledende avhør av noen av jentene som er berørt i saken. Den pågrepne mannen vil bli avhørt i løpet av dagen. Det er for tidlig å si om vi ønsker å varetektsfengsle ham, men han blir værende her inntil videre, sier Metlid.

Den utenlandske treneren, som er en voksen mann, er siktet etter paragraf 298 som omhandler seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke. Strafferammen er bot eller fengsel inntil 1 år.

– Vi har opplysninger som går på ulike typer atferd, dette skal også gjelde overfor gutter, men det er noe etterforskningen eventuelt vil avdekke, sier Metlid.

Ingen av forholdene skal gjelde overfor egne spillere på det utenlandske laget.

– Nei, alle forholdene vi kjenner til skal ha relasjon til norske deltakere og lag. Det laget han er trener for er det ingen relasjon til, sier hun.

Laget flyttet, treneren utvist

Laget til den pågrepne og siktede treneren skal nå være flyttet fra skolen de opprinnelig hadde tilhold til. I tillegg er treneren utvist fra turneringen.

Norway Cup omtales som verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 10 og 19 år. I årets turnering er det påmeldt 2.199 lag og 32.000 deltagere.

– Vi kan bekrefte at en trener fra et utenlandsk lag er pågrepet av politiet. Så lenge dette er under etterforskning av politiet ønsker vi ikke å uttale oss om denne konkrete saken. Vårt fokus nå er å ivareta de involverte. Hvilke konsekvenser dette får for laget for vil være avhengig av hvilke avgjørelser politiet tar. Vi har utvist treneren fra Norway Cup, skriver sikkerhetsansvarlig i Norway Cup, Cato Løken i en pressmelding.

– Politiet ser alvorlig på at slike ting skjer mot barn og ungdom i en stor turnering og vi prioriterer dette høyt. Dette er ting vi jobber for at ikke skal skje, men det er en stor turnering og man kan ikke gardere seg mot at slike ting kan skje, sier Metlid.

Mannen ble avhørt onsdag.

– Politiadvokaten har besluttet at han blir sittende fortsatt i arrest til torsdag. Avhøret avsluttes endelig da. Han erkjenner ikke straffskyld, sier politileder ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til TV 2.