ble utsatt for blind vold på norway cup:

Familien leter etter kvinnene som stanset volden mot Patrick (14)

BLE OVERFALT: På grunn av skadene han ble påført mandag kveld, kan 14 år gamle Patrick nå kun sitte og se på lagkameratene spille på Norway Cup. FOTO: Vidar Ruud/NTB Scanpix / Privat
BLE OVERFALT: På grunn av skadene han ble påført mandag kveld, kan 14 år gamle Patrick nå kun sitte og se på lagkameratene spille på Norway Cup. FOTO: Vidar Ruud/NTB Scanpix / Privat
Mandag kveld ble Patrick Ruud (14) utsatt for blind vold på Ekeberg i Oslo. Redningen ble to ukjente forbipasserende kvinner.

Oppdatering: Patrick og familien har nå kommet i kontakt med de to redningskvinnene. Les hilsen fra Patricks mor her.

Det som skulle være noen morsomme dager fylt med fotball og venner på Norway Cup i Oslo, tok mandag kveld plutselig en brå vending for 14 år gamle Patrick Ruud fra Askøy.

Han og vennene hans lekte inne i en liten ballbinge på Ekeberg før de skulle opp og se på en kamp. Mot slutten av leken kom en guttegjeng bort og ville spille med dem inne i ballbingen. Patrick og vennene forklarte at den var for liten for alle, men at de snart var ferdige.

Ble skallet ned

Det var da Patrick gikk ut av ballbingen for å hente en ball som hadde havnet utenfor, at guttegjengen gikk til angrep.

– De sparket bort ballen Patrick skulle hente, før de dyttet ham ned i bakken. Deretter begynte de å sparke, slå og skalle ham i hodet, forteller moren til Patrick, Veronicka Ersvær Ruud, til TV 2.

Gjengen var på rundt ti gutter, og de gikk alle sammen løs på Patrick.

De ga seg ikke før to damer kom til unnsetning.

– De ropte at guttene skulle stoppe. Først da stakk guttene av, sier Veronicka.

Etter hendelsen løp vennene til Patrick for å varsle lagleder, mens de to kvinnene løp bort til nærmeste polititelt for å skaffe hjelp. Etter hvert kom en ambulanse til stedet for å hjelpe Patrick.

Ønsker å finne redningsdamene

Midt oppi kaoset rakk ikke askøyværingen og familien hans å takke de to damene for hjelpen deres. Nå etterlyser de dem for å gjøre nettopp dette.

– Vi har så lyst til å si tusen takk for at de brøt inn, forteller Veronicka, som har lagt ut et innlegg på Facebook hvor hun ber folk om å dele teksten i håp om å finne de ukjente redningskvinnene.

Patrick endte opp med både kraftig hjernerystelse, et blått øye som er så hovent at han ikke klarer å se på det, og vondt i rygg, nakke og fot. Som et resultat av voldsepisoden er Norway Cup nå over for hans del. Men moren frykter at det kunne gått langt verre dersom kvinnene ikke hadde grepet inn.

– Jeg er så utrolig takknemlig for at de grep inn. Det er mange som er redde for å gripe inn i slike situasjoner i redsel for å bli skadet selv, men de gjorde det likevel.

15-åring risikerer tiltale

Etter hendelsen har politiet fått tak i noen av guttene som var involvert i voldsepisoden.

En 15-åring har i avhør bekreftet at han var til stede og utøvet vold. I tillegg er to andre gutter, begge under 15 år og dermed under den straffbare lavalder, avhørt.

Selv om flere av de involverte ikke kan straffes, understreker politiet at de prioriterer saken.

– Alle voldsepisoder er alltid prioritert, spesielt for de som gjelder så unge mennesker. Tiltale for femtenåringen kan ikke utelukkes, forteller påtaleansvarlig i Oslo politidistrikt, Shaista Jabeen Abid til TV 2.

Per nå innebærer siktelsen kroppskrenkelse. Viser det seg at guttenes mål var å skade Patrick, kan siktelsen endres til kroppsskade som er en alvorligere siktelse.

Abid sier det er uklart hvor mange som deltok i selve voldshandlingene.

– Det kan ha vært ti stykker, men vi vet ikke hvor mange av dem som deltok i volden, sier Abid.

Skjedde rett ved uniformert politi

Sikkerhetsansvarlig i Norway Cup, Cato Løken, forteller at hendelsen fant sted kun 30 meter fra en politistasjon på området, hvor uniformert politi skal være synlig.

Til tross for det som skjedde med Patrick, mener han at sikkerhetsholdet er tilstrekkelig under cupen.

– Vi har et meget godt samarbeid med politiet, og både de og mange frivillige kontrollerer området hele tiden, sier Løken til TV 2.

Han mener at Norway Cup mest sannsynlig er det tryggeste stedet man kan være i Oslo denne uken. Like fullt synes han det er kjedelig når ting som dette skjer.

– Vi har veldig, veldig få sånne episoder, men vi kan ikke garantere at det ikke skjer noe.

Voldsepisoden er ikke første hendelsen politiet har måttet håndtere under årets Norway Cup.

Tirsdag kveld ble en utenlandsk trener pågrepet og siktet av politiet for seksuelt krenkende atferd mot minst fem norske jenter i alderen 14-16 år.

Onsdag kunne Sunnmørsposten melde om at Herds G14 sjuerlag ble slått og sparket av spillerne på et russisk guttelag da laget var i ferd med å tape kampen. Det russiske laget er nå utestengt av Norway Cup, skriver avisen.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook