VIKTIG: Denne stolen er utrolig viktig for Ingrids (27) trening. Foto: Privat
VIKTIG: Denne stolen er utrolig viktig for Ingrids (27) trening. Foto: Privat

Ingrid (27) frastjålet rullestolen:

«Det er kanskje gøy for deg i 10 minutter, så reiser du deg og løper videre. Jeg har ikke den friheten, den muligheten»

Ingrid Thunem (27) har trent hardt for å være en av Norges beste paralympics-utøvere. Tirsdag ble racing-rullestolen hennes stjålet, nå ber hun tyvene pent om å levere den tilbake igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø-svømmeren Ingrid Thunem (27) skulle delta i årets paralympics i Rio, men må stå over på grunn av sykdom. Likevel trener hun som aldri før her hjemme i Norge.

Thunem er delvis lam, og bruker bare den ene armen når hun trener.

En av de beste måtene å trene på for Thunem, bortsett fra å være i vannet, er å løpe. Til det bruker hun en såkalt racing-rullestol med tre hjul. Her bruker man armene, eller armen i Ingrids tilfelle, til å komme seg fremover så fort som mulig.

– Rullestolracing er «badass»

Stolen pleier hun å parkere like utenfor leiligheten hun bor i når hun er i Oslo, men da hun kom dit mandag kveld, oppdaget hun at den var borte.

– Jeg hadde låst den med to sykkellåser, og det har gått fint i hele sommer, men nå er det altså noen som har klippet over låsene, og stjålet den, forteller Thunem til TV 2.

Etter det frekke tyveriet bestemte Thunem seg for å ty til Facebook før hun går til politiet. I innlegget skriver hun:

«Kjære tyv/pøbel. Du hadde det kanskje veldig gøy i helgen? Var litt vill og tenkte du skulle imponere damene med rullestolracing-skilsene dine. Jeg skjønner deg godt. Rullestol-racing er sikkelig badass. Men nå har det seg sånn at denne stolen koster masse penger og jeg trenger den. Det er kanskje gøy for deg i 10 minutter, så reiser du deg å løper videre. Jeg har ikke den friheten, den muligheten».

DYR: Denne stolen ble stjålet utenfor Ingrid Thunems adresse i Oslo i løpet av helgen. Den er vært dyr og livsviktig for idrettsutøveren. Foto: Privat
DYR: Denne stolen ble stjålet utenfor Ingrid Thunems adresse i Oslo i løpet av helgen. Den er vært dyr og livsviktig for idrettsutøveren. Foto: Privat

Betyr utrolig mye

Ingrid forteller at hun håper at hun slipper å gå til politiet og at hun med innlegget på Facebook kanskje kan nå ut til gjerningspersonen.

– Jeg er ikke ut etter å ta noen, jeg vil bare ha stolen min tilbake, sier Thunem.

Stolen hun bruker til å løpe med er laget for nybegynnere, og planen er at den skal gå videre til noen andre som trenger den når Thunem får sin spesiallagde stol.

– Å kunne løpe igjen etter fem år i rullestol betyr utrolig mye for meg, og det er kjempetrist at stolen nå er borte. Jeg håper at de som har tatt den bare skulle ha det litt morsomt, og har tenkt å levere den tilbake, sier hun.

Måtte droppe Rio

De siste fire årene har Thunem brukt på å trene seg opp til Paralympics i Rio, men på grunn av en alvorlig nervesykdom, har hun måttet gi opp drømmen.

I fjor ble hun nemlig innlagt på sykehus med en livstruende infeksjon hvor hun ble liggende i koma og svevde mellom liv og død. Sykdommen har hun slitt med siden 2010, og det var den som førte til at hun ble lam på høyre side.

Tidligere i sommer ble det klart at hun ikke kunne reise til Rio på grunn av sykdommen, den lange flyreisen og bakteriefloraen som finnes der nede som kan være livsfarlig for henne.

– Det finnes viktigere ting enn idretten, som å overleve. Jeg vil ikke ta noen risker når det gjelder min helsetilstand, bare for å dra til OL, uttalte hun til NRK i juni.

Får støtte på Facebook

Innlegget om den stjålne reacing-rullestolen ble delt på Facebook i 18-tiden tirsdag kveld. Allerede har det blitt delt 150 ganger og Thunem mottar svært mange støtteerklæringer i kommentarfeltet.

– Håper den kommer tilbake så du kan fortsette med løpingen du elsker! skriver en.

– Kan noen virkelig være så smålig ?? spør en annen.

– Skammelig! skriver en tredje.

Thunem forteller at planen er å anmelde tyveriet onsdag, men håper at den dukker opp før det.

– Hvis det er noen som har tatt den som sitter i rullestol og kunne tenkt seg å prøve løping, så kan de kontakte Norges Idrettsforbund hvor de kan låne utstyr, smiler Thunem.