Rosenborgs Mesterliga-drøm ble knust på overtid

– Verden raste litt sammen. Det var tungt.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

APOEL - Rosenborg 3-0 (4-2 sammenlag):

Rosenborg sto imot lenge, men fikk Mesterliga-drømmen knust på overtid med 0-3-tap for APOEL tirsdag kveld.

Vi fulgte kampen minutt for minutt!

For trønderne forsvarte seg heltemodig gjennom kampens 90 minutter mot et hardt pressende APOEL. Med ordinær tid ute var det nemlig fortsatt 0-0 og Rosenborg så ut til å gå videre.

Men da kampklokka tikket inn i overtiden – som var hele seks minutter – skled Giannis Gianniotas frem og sendte hjemmefansen i ekstase.

Fem minutter etter doblet så Vander for APOEL, før Tomas De Vincenti gjorde ydmykelsen komplett og sørget for 3-0 like før kampslutt. Dermed befestet John Arne Riises tidligere klubb plassen i Mesterligaens playoffrunde.

– Forferdelig følelse

RBK kan imidlertid se langt etter Mesterliga-spill denne sesongen. I stedet går Rosenborg nå inn i kvalikrunden for Europaligaen.

I Rosenborg-leiren var stemningen – ikke overraskende – svært laber etter kampslutt.

– Det er en forferdelig følelse. Det er små marginer, men sånn er det, sier Rosenborg-spiller Mike Jensen til Viasat 4.

– Vi forsøkte å få scoring, og hadde også noen overganger og muligheter. Men vi burde ha scoret mer på hjemmebane og hatt med et bedre resultat derfra, sier dansken.

Jensen var også oppgitt over oppførselen fra enkelte av APOEL-spillerne og støtteapparatet underveis i kampen.

Spesielt i sluttminuttene var stemningen amper ute på gresset, og dommeren mistet tidvis litt kontrollen på spillerne.

– Det var ulekkert å se måten de oppførte seg på. Treneren sparket vekk ballen, og sånn skal man ikke gjøre. Det var forferdelig å se på. Det var utrolig at det ikke ble slått ned på. Dommeren hadde ikke kontroll i det hele tatt, sier en oppgitt Jensen.

Hoftun: – Verden raste litt sammen

Rosenborgs assistenttrener Erik Hoftun ville ikke snakke like mye om bråket på banen. Den tidligere stopperkjempen var mest skuffet over utfallet av kampen.

– Dette er noe av det tyngste både jeg og mange andre her har opplevd i vår fotballkarriere. Vi følte at vi hadde avansementet langt nede i lomma. Vi passerte 90 minutter og skal egentlig ta det helt inn, sier han til Viasat 4.

– Verden raste litt sammen. Det var tungt. Det var fryktelig synd, sier Hoftun.

Rosenborg hadde med seg 2-1-seier fra den første kampen. Der ledet RBK tilsynelatende komfortabelt 2-0, før APOEL sikret seg en viktig redusering med vel 20 minutter igjen.

Drillo: – Unødvendig

TV 2s fotballekspert Drillo ble også skuffet da han fikk høre om resultatet til på Kypros.

– Først og fremst er det en gedigen nedtur og skuffelse. Jeg var inne på det 89. minuttet og da var det 0-0. Da regnet jeg med at dette drar de i land. Nå får jeg beskjed om at det har tapt 0-3 med tre scoringer på overtid, forklarer Drillo til TV 2, og utdyper:

– Etter den første kampen er det litt trist og unødvendig at de er ute. De får en sjanse til da i Europaligaen, men dette var skikkelig skuffende.

Drillo mener det blir for lett å si at dette resultatet gjenspeiler kvaliteten på norsk fotball.

– Det er for enkelt å si. De hadde et brukbart når det gjaldt dette her i fjor. Så har de hatt litt marginer i mot her. Dette er et lag Rosenborg definitivt burde ha slått, sier TV 2s fotballekspert.

Lik TV 2 Sporten på Facebook