Taket på tanken ble blåst av i eksplosjonen. Foto: Politiet
Taket på tanken ble blåst av i eksplosjonen. Foto: Politiet

Flere ble evakuert etter tankeksplosjon i Nordland

Flere mennesker ble evakuert fra Naustholmen på Lovund i Lurøy i Nordland etter en ammoniakk-lekkasje i et industriområde, opplyser politiet i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en mindre lekkasje av ammoniakk på stedet. Derfor evakuerer vi folk fra holmen nå. Jeg vet foreløpig ikke hvor mange som evakueres, opplyste operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth i Nordland politidistrikt til NTB like før klokken 11.

Brannvesenet opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt området, der en tank med sildeavfall eksploderte klokken 09.42. En fiskeribedrift ligger i nærheten av tanken og politiet arbeider med å kartlegge holmen.

I 16-tiden opplyser politiet om at ammoniakklekkasjen er stengt og at etatene har kontroll på stedet. Bedriften Aquarius mener at det ikke er fare for nye eksplosjoner.

– Bedriften skal selv stå for opprydningen. Skadene per nå er i millionklassen, informerer operasjonsleder Kristina Sørensen til TV 2.

Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent. Politiet vil etterhvert foreta avhør og undersøkelser på stedet.

Bedriften ligger på Naustholmen like øst for selve tettstedet Lovund.

Det kan ha vært folk i området da eksplosjonen fant sted, men ingen personer kom til skade under eksplosjonen, ifølge politiet.

Området har industribebyggelse og er uten eneboliger. (NTB / TV 2)