POPULÆRE KORT: De første Pokémon-kortene ble lansert på midten av 90-tallet. Kortene er egentlig en del av et kortspill, men de ble raskt et samleobjekt. Foto: Finn.no/Gjengitt med tillatelse 
POPULÆRE KORT: De første Pokémon-kortene ble lansert på midten av 90-tallet. Kortene er egentlig en del av et kortspill, men de ble raskt et samleobjekt. Foto: Finn.no/Gjengitt med tillatelse 

De gamle Pokémon-kortene dine kan være verdt tusenvis av kroner

Du kan ha ukjente Pokémon-verdier stuet bort på loftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Var du én av de som byttet Pokémon-kort i skolegården på 90-tallet?

Da bør du lete fram kortene fra loftet, for de kan være verdt tusenvis av kroner nå.

Det interaktive mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm etter at det ble lansert for omtrent en måned siden. Spillet har nå blitt lastet ned av over 100 millioner mennesker på verdensbasis, melder TechCrunch.

Mobilspillet har ført til at de små digitale monstrene igjen har blitt populære.

Det viser seg blant annet på nettet, hvor det flommer over med Pokémon-effekter fra 90-tallet som er til salgs.

Dyre kort på Ebay

Særlig Pokémon-kortene, som egentlig er en del av et kortspill, men for mange kun ble samleobjekter, kan være verdt mye.

De mest sjeldne Pokémon-kortene selges på Ebay for svært store summer.

Et av de høyeste salgene på Ebay er et Charizard-kort som ble solgt for over 25.000 kroner. Et Blastoise-kort har blitt solgt for over 6.000 kroner, og et kort med Pikachu gikk for over 5.000 kroner.

Det aller dyreste Pokémon-kortet som er solgt på Ebay, er et japansk Pikachu Illustrator-kort. Det ble gitt til 39 deltakere i en illustrasjons-konkurranse, og er derfor svært sjeldent. Kortet ble solgt for 100.000 dollar, som tilsvarer 845.000 kroner.

Vil ha tusenvis av kroner på Finn

På Finn.no selger nordmenn sine gamle Pokémon-kort for en høy pris.

Store samlinger med Pokémon-kort selges for tusenvis av kroner. En Finn-bruker selger 151 kort for 10.000 kroner.

Også enkeltkort ligger ute med en høy pris. Du kan sikre deg et kort med Charizard for 2.000 kr, mens Machamp og Mewtwo selges for 3.500 kr. For et originalt Pikachu-kort fra 1995, ønsker en Finn-bruker hele 5.000 kr.

Slik finner du ut om kortene dine er verdt mye

Verdien på Pokémon-kortene avhenger av hvor sjeldne de er.

Ifølge The Independent er dette tegn på at kortet er sjeldent: Det er holografisk og har en skinnende effekt, det har én eller flere stjerner i nederst høyre hjørne, eller det er et av de første kortene som ble produsert.

Også kort som har trykkfeil er sjeldne og svært verdifulle.

Pokémon-kortene må være i god stand, og du kan få mest penger dersom kortene fortsatt er i originalpakningen.

Det finnes flere nettsider hvor man kan se hva kortene er verdt, blant annet PokemonPrices.com og Professor-Oak.com.

Populære effekter

Det er ikke bare Pokémon-kortene som er populære blant netthandlere.

Fox melder om at hvert tolvte sekund blir det solgt en Pokémon-effekt på Ebay. De mest populære effektene, bortsett fra kortene, er hovedkarakteren Ash Ketchums caps og t-skjorter med Pokémon-trykk.

Finn.no ser et markant løft på annonser med Pokémon-effekter, som kort og figurer, etter 16. juli. Dette var dagen da mobilspillet Pokémon Go ble lansert i Norge.

– Det er også en økning i antall søk på ordet «Pokémon» etterhvert som mobilspillet har blitt mer populært. I begynnelsen av juli var det omtrent 150 søk per dag, og etter 16. juli er det omtrent 600 søk per dag på ordet «Pokémon, sier Kristina Eia Kirkholm, informasjonsansvarlig i Finn, til TV 2.

Skapt i 1996

Pokémon-verdenen ble skapt i Japan i 1996. Først ble et spill gitt ut for Nintendo og Game Boy, og etter hvert kom samlekortene. Pokémon har også blitt til animerte TV-serier og filmer.

Mobilspillet Pokémon Go ble først lansert i starten av juli 2016 i USA. Spillet går ut på at de såkalte trenerne går rundt og fanger pokémons gjennom smarttelefonen sin.