Sa opp jobben og skaffet leilighet da hun fikk studieplass – så kom kontrabeskjeden

164 personer fikk feil beskjed om studieplass.

HØYERE UTDANNING: Tallene fra samordna opptak for semesterstart høsten 2016 ble klare for noen uker siden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HØYERE UTDANNING: Tallene fra samordna opptak for semesterstart høsten 2016 ble klare for noen uker siden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

164 studenter som sto på venteliste til sosionomstudiet ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, fikk tilbud om studieplass på grunn av en tastefeil på skolens opptakskontor. Dermed mistet de plassen igjen.

Mandag fikk studentene kontrabeskjed fra Samordna opptak om at tilbudet om studieplass ble trukket tilbake, skriver VG. Det fikk konsekvenser for flere studenter.

– Alt ble snudd opp ned på lørdag. Med tanke på oppsigelsestid sa jeg opp jobben søndag, siden mandag var første august, forteller Eli-Therese Lund (30) fra Bergen, som selv jobber som studieveileder og karriererådgiver. Hun hadde dessuten skaffet seg en leilighet hun skulle leie med to andre i Sogndal.

Nå vurderer hun å klage på at studieplassen ble trukket tilbake.

Fungerende rektor Anne-Grethe Naustdal ved Høgskolen i Sogn og Fjordane forstår skuffelsen til flere av studentene, men sier at skolen ikke har økonomi til å sette opp en ekstraklasse.

– Vi visste ikke at den tastefeilen førte til at hele ventelisten fikk tilbud om plass. Det er fortvilende og ganske utrolig at det går an, sier hun.

(©NTB)