FRYKTER FUSK: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump talte på et valgkampmøte i Columbus i Ohio mandag kveld. Foto: Eric Thayer / Reuters
FRYKTER FUSK: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump talte på et valgkampmøte i Columbus i Ohio mandag kveld. Foto: Eric Thayer / Reuters Foto: ERIC THAYER

Trump: – Hillary Clinton er djevelen

Den republikanske presidentkandidaten går i strupen på sin rival og sier han frykter at valget kommer til å bli rigget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var på et kampanjemøte i Pennsylvania mandag kveld amerikansk tid at den 70 år gamle presidentkandidaten gikk i strupen på sin rival, da han kritiserte Bernie Sanders sin støtte til Hillary Clinton som president.

– Han gjorde en avtale med djevelen. Hun er djevelen, sa Trump om Hillary.

Tidligere samme kveld, på et valgkampmøte i Ohio, fortalte han tilhørerne at han frykter urent trav valgdagen.

– Jeg er redd valget kommer til å bli rigget, for å være ærlig, sa Trump.

Trump sa videre at han «oftere og oftere» hører påstander om at valget kanskje ikke blir rettferdig gjennomført.

70-åringen er den eneste presidentkandidaten i moderne tid som har kommet med en slik påstand, melder nyhetsbyrået AP.

Trump kom ikke med noen form for bevis eller forklaring på hvorfor han frykter skittent spill under valget.

Påstanden kom etter at han først hadde hevdet at Det demokratiske partiet rigget sitt nominasjonssystem for å sørge for at Hillary Clinton slo Bernie Sanders.

70-åringen hevdet også at nominasjonen hans til å bli Republikanernes presidentkandidat hadde blitt stjålet fra ham dersom han ikke hadde vunnet med klar margin.

Kritiserte drept veterans familie

Valgkampmøtet i Ohio var det første han har holdt etter at han forrige uke kritiserte foreldrene til en drept, muslimsk veteran, men nevnte ikke feiden da han talte i Ohio.

Khizr og Ghazala Khan mistet sønnen Humayun Khan i Irak i 2004. Faren, Khizr, talte under Demokratenes landsmøte forrige uke og der startet ha med å snakke om sønnen for så å kritisere Trump og hans angrep på muslimer. Khizr anklaget også Trump for å «aldri ha ofret noe».

Lørdag, to dager senere, svarte Trump på kritikken:

– Jeg har ofret mye. Jeg jobber veldig, veldig hardt, sa han.

Trump kritiserte deretter Ghazala Khan. Hun sto ved siden av mannen sin under talen på landsmøtet, men snakket ikke. Trump antydet at hun ikke fikk lov til å snakke på grunn av religionen sin.

Ghazala har i ettertid svart at hun ble invitert til å holde tale, men at hun var for opprørt over sønnens død til å gjøre det.

En rekke amerikanske medier mener Trumps kritikk av familien var en kjempetabbe. Trump har nå hatt de tre verste dagene noen presidentkandidat noensinne har hatt, mener CNN.

(©NTB / TV 2)