Nigeriansk storsvindler tatt

En 40 år gammel nigerianer er arrestert etter å ha svindlet til seg 60 millioner dollar fra godtroende nettbrukere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke uvanlig at det dukker opp e-poster fra ukjente mennesker som påstår å for eksempel kjenne en slektning av deg som har gått bort, og som har etterlatt seg en diger formue som nå kan bli din.

Alt du trenger å gjøre er å gi dem dine kontoopplysninger og de skal overføre pengene. Mange svindlere klarer å bli rik på denne typen svindel, og nå er en av dem tatt.

Leder av stort nettverk

Den 40 år gamle mannen skal ha sendt e-poster til hundrevis av mennesker verden over og lurt til seg mer enn 500 millioner norske kroner. Dette melder AFP.

Han ble arrestert i Pourt Harcourt i sør-Nigeria. Svindleren, som kaller seg for «Mike», skal ha lurt et offer til å betale ham over 130 millioner kroner.

Nigerianeren skal være lederen av et nettverk hvor minst 40 personer jobber for ham både i Nigeria, Malaysia og i Sør-Afrika.

«Romansesvindlere»

Nettverket skal ha svindlet folk ved blant annet å gi seg ut for å være en person som søker kjærligheten på en datingside, få noen til å bli forelsket i seg, og deretter be dem om penger.

De skal også ha lurt til seg penger på andre måter fra bedrifter rundt om i hele verden.

Den siktede og en 38 år gammel medhjelper, som også er arrestert, vil bli tiltalt for hacking, konspirasjoner og for å skaffe seg penger under falske forutsetninger.