Volkswagen-konsernet ser ut til å ri av Dieselgate-stormen. Salget øker første halvår i år, nå er de verdens største bilmerke. 
Volkswagen-konsernet ser ut til å ri av Dieselgate-stormen. Salget øker første halvår i år, nå er de verdens største bilmerke. 

Salget øker etter den store skandalen

Nå er de verdens største bilmerke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vakte enorm oppsikt da det i fjor høst ble kjent at Volkswagen-konsernet helt bevisst hadde jukset med utslippet fra flere av sine motorer. Hele 11 millioner biler er berørt og utbedringen av disse er forlengst i gang.

Den såkalte Dieselgate-saken har gitt bilgiganten svært mye negativ PR, i tillegg til store utgifter. Men alt oppstyret til tross: Bilkjøpere verden over bryr seg tydeligvis ikke så veldig sterkt om det som har skjedd.

Tre merker med økning

Rykende ferske tall viser nemlig at VW har økt salget i første halvår, dessuten at de nå er verdens største bilprodusent.

Volkswagen-salget endte på 5,12 millioner i denne perioden. Det er 1,5 prosent opp i forhold til samme periode i fjor.

Salget av bilmerket Volkswagen går noe ned, men det blir mer enn kompensert for gjennom at Audi, Porsche og Skoda alle har økning.

Snart kommer Skoda med stor SUV – les mer om den her:

Flere stopp i produksjonen

Erkerival Toyota (som også innbefatter Lexus og Daihatsu) har på sin side en tilbakegang på 0,6 prosent. Dermed endte deres salg på 4,99 millioner biler i første halvår.

Toyota har blitt rammet av flere problemer i år, blant annet jordskjelv og en større ulykke hos en av underleverandørene. Dette har ført til flere stopp i produksjonen. I tillegg går salget av den viktige Prius-modellen overraskende tregt i USA. Lave bensinpriser gjør at gjerrige hybridbiler ikke er like mye i vinden som for noen år siden.

GM på tredjeplass

Toyota har vært verdens største bilmerke de siste fire årene. Skal de klare det igjen i år, må de altså få opp farten betraktelig for å ta igjen og kjøre forbi Volkswagen.

Amerikanske General Motors (GM) er nummer tre blant verdens største bilmerker. I likhet med Toyota har de minustall så langt i år. Salget faller med 1,2 prosent, og endte på 4,76 millioner biler.

GM måtte innrømme feil forbrukstall – det gikk slik

Volkswagens storselger Tiguan har akkurat kommet i ny utgave og salget går strykende.
Volkswagens storselger Tiguan har akkurat kommet i ny utgave og salget går strykende.

Skandaler og tilbakekallinger: Her er 6 av de største