FRUSTRERT: Den australske OL-sjefen Kitty Chiller er frustrert etter at australierne ble utsatt for tyveri under en evakuering av OL-landsbyen. / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
FRUSTRERT: Den australske OL-sjefen Kitty Chiller er frustrert etter at australierne ble utsatt for tyveri under en evakuering av OL-landsbyen. / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT Foto: Roberto Schmidt

Brannalarm og tyveri i OL-landsbyen

Den australske OL-troppen hevder å ha blitt frastjålet en laptop og lagtrøyer da bygninger i OL-landsbyen i Rio de Janeiro ble evakuert på grunn av en mindre brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til tyveriet var annet utstyr gjennomgått, men etterlatt i bygningen, sier Kitty Chiller, som leder den australske OL-delegasjonen. Hun mener sikkerheten i OL-landsbyen tilsynelatende er blitt bedre, men kaller fredagens tyveri «bekymringsverdig».

– Det er 15.000 senger i OL-landsbyen, og mange personer går rundt her. Jeg beskylder ingen, men det er mange ikke-akkrediterte renholdere, reparatører og andre arbeidere som går rundt i landsbyen. Tyverier vil dessverre være uunngåelig, sier Chiller.

Tre eller fire av de stjålne trøyene var langermede plagg som er laget for å beskytte mot myggstikk. Mange utøvere frykter å bli stukket av mygg som bærer det mye omtalte zikaviruset.

Sikkerhet og zika er blant mange store utfordringene OL-arrangøren Brasil har måttet kjempe mot i forkant av sommerlekene. Blant de andre problemer er vannforurensning og dårlig billettsalg.

Australia er blant landene som er hardest rammet av oppkjøringsproblemene i Rio. Troppen nektet først å flytte inn i OL-landsbyen fordi den mente leilighetene var ubeboelige, men tirsdag i forrige uke begynte utøverne å flytte inn. Ingen personer kom til skade i forbindelse med brannen i OL-landsbyen fredag. (©NTB)