En person er siktet for forsettlig drap etter at en person ble funnet død i en bolig i Lyngdal sent søndag kveld. Foto: TV 2
En person er siktet for forsettlig drap etter at en person ble funnet død i en bolig i Lyngdal sent søndag kveld. Foto: TV 2

En person siktet for forsettlig drap i Lyngdal

Politiet etterforsker saken som et drap etter at en mann ble funnet død i en bolig i Lyngdal. En mann som ble pågrepet på åstedet er siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann er siktet for forsettlig drap etter at en mann ble funnet død i en bolig i Lyngdal sent søndag kveld, opplyser politiet på en pressekonferanse mandag.

– Begge er menn av utenlandsk opprinnelse og vi jobber med å fastslå identiteten til de to, sier Leif Vagle, politistasjonssjef ved Mandal politistasjon til TV 2.

Bevæpnet politi rykket ut etter en oppringning til AMK hvor det gikk frem at en person lå skadet på åstedet.

– I huset fant vi en død person samt den personen som ble pågrepet på stedet og som nå er siktet, sier Vagle.

Det er asylmottaket i Lyngdal som leier huset hvor den døde ble funnet.

– Avdøde vil nå bli obdusert og siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Han vil bli forsøkt avhørt i dag. Vi mistenker at denne personen er gjerningspersonen, sier Vagle.

Politiet ber publikum om tips hvis noen har observert noe i tilknytting til åstedet eller gjerningspersonen i løpet av søndagen.

– Vi vet ikke hvordan gjerningspersonen har kommet til Lyngdal og åstedet søndag og er interessert i eventuelle vitner som kan ha opplysninger i saken, sier Vagle.

Han ønsker ikke å si i detalj hva meldingen til AMK gikk ut på.

– Men den var såpass alvorlig at vi valgte å bevæpne oss før vi dro til åstedet, sier han.

Den pågrepne er siktet for forsettlig drap.